Filip en Mathilde naar verjaardag prins Charles

EPA
Koning Filip en koningin Mathilde zijn woensdag in Buckingham Palace voor de receptie en het feestelijke diner dat koningin Elizabeth aanbiedt ter ere van de zeventigste verjaardag van haar oudste zoon prins Charles. Dat heeft het Belgische hof bevestigd aan Het Nieuwsblad.

Het Belgische koningspaar treft in Londen tal van andere koninklijke gasten. De Noorse koning Harald en koningin Sonja verblijven al enkele dagen in de Britse hoofdstad en zij krijgen woensdag gezelschap van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit. Uit Denemarken komen kroonprins Frederik en kroonprinses Mary.

De verwachting is dat de goed bevriende Griekse koninklijke familie met een flinke afvaardiging aanwezig zal zijn, terwijl het Zweedse koningshuis woensdag ontbreekt. Koning Carl Gustaf en koningin Silvia krijgen de komende dagen namelijk staatsbezoek uit Italië.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ISABEL FRANCOIS

    En mogen we ook weten wat de Belgen gekocht hebben voor Charles?