Filip en Mathilde lyrisch over Rode Duivels: "Schit-te-rend!! Genoten van fantastische wedstrijd! Kijken uit naar de volgende!"

.
Twitter .
Koning Filip en koningin van België hebben vanavond "genoten van een fantastische wedstrijd". Ze noemen de winst van België op Brazilië "schit-te-rend!!".


De ploeg van bondscoach Roberto Martinez schakelde in de kwartfinales titelkandidaat Brazilië uit. De Rode Duivels versloegen de vijfvoudige wereldkampioen in Kazan met 2-1. Bij de rust leidde België al met 2-0 dankzij treffers van Fernandinho (eigen doel) en Kevin De Bruyne. Voor Brazilië kwam invaller Renato Augusto een kwartier voor tijd tot scoren.

"We kijken al uit naar de volgende wedstrijd", twittert het hof. België speelt dinsdag in de halve eindstrijd in Sint-Petersburg tegen Frankrijk, dat Uruguay met 2-0 versloeg.

Op Facebook had het koninklijke gezin voorafgaande aan de kwartfinale ook al de Rode Duivels aangemoedigd. "We staan achter jullie", staat er bij een foto van het koninklijke gezin. De kinderen prinses Elisabeth, prins Gabriël, prins Emmanuel en prinses Eléonore staan er alle vier op met een rode voetbalsjaal.
23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Lissens

  Erg kunstmatig en waarschijnlijk hebben ze de match nooit gezien. En Eddy DESMET: de Vlaamse beweging "collaborerende verraders" noemen is wel heel ver uit de bocht.

 • WILLY ZACHEL

  Sypathieke famillie

 • Mark Wijgers

  Door de aanmoedigende woorden hebben de duivels zeker gewonnen : “ jullie moeten nu ... goed voetballen” .

 • Peggy Geerts

  En nu met het ganse koninklijke gezin naar Rusland om onze Rode Duivels in levende lijve ter plaatse gaan aan te moedigen tijdens de halve finale , dat zijn ze nu toch wel een klein beetje veel verplicht nietwaar ...

 • zina riffia

  Heel mooi van hun. Top