Filip bezoekt fregat in Straat van Gibraltar

Koning Filip was te gast op het fregat Leopold I op 11 oktober 2019.
BELGA Koning Filip was te gast op het fregat Leopold I op 11 oktober 2019.
Koning Filip is vrijdag op bezoek gegaan bij de marine. De Belgische koning vloog naar de Straat van Gibraltar, waar het fregat Leopold I ligt. Aan boord kreeg Filip meer te horen over het werk op het schip.

Zo kreeg Filip onder meer een schietdemonstratie en nam hij een kijkje op de brug. De koning werd met een helikopter naar het schip gebracht.

Filip kreeg ook een schietdemonstratie.
Photo News Filip kreeg ook een schietdemonstratie.

De Leopold I werd in 2007 in gebruik genomen. Het fregat komt oorspronkelijk uit Nederland, tot 2006 voer het onder de naam Hr. Ms. Karel Doorman. Het schip maakt momenteel deel uit van de Standing NATO Maritime Group 1. Deze multinationale maritieme militaire samenwerking bestaat uit zes tot tien jagers en/of fregatten.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • HUGO Wils

    Zijn die niet uit koers?Ik dacht dat de Verenigde Staten aan België gevraagd hadden om een fregat naar de Persische Golf te sturen?Het zijn de Amerikanen die de boel daar weer in goede banen mogen leiden alhoewel de meeste olie voor Europa langs daar wordt vervoerd!

  • Rudolphe V.DeBaere

    Prachtig als de Koning het uniform van de Marine draagt. Zou hij meer moeten doen.