FBI doet voorlopig geen onderzoek naar prins Andrew

Prins Andrew.
EPA Prins Andrew.
Prins Andrew (59) staat voorlopig niet op het lijstje van mensen die de Amerikaanse FBI wil ondervragen in verband met het onderzoek naar seksueel misbruik van de miljardair Jeffrey Epstein (66). Dat meldt het persbureau Reuters op basis van bronnen bij de FBI. 

Het FBI-onderzoek verkeert op dit moment nog in een vroeg stadium. Andrew blijft voorlopig buiten schot, maar de geheime dienst is wel op zoek naar Ghislaine Maxwell, een vriendin van zowel de prins als van wijlen Epstein. Zij zou die laatste geholpen hebben met het ronselen van minderjarige meisjes voor seks. Dat bleek ook al uit een getuigenis van Virginia Giuffre, een van de vermeende slachtoffers van Epstein. Zij zei toen dat Maxwell haar geronseld had toen ze 17 was om seksuele diensten te verlenen aan prins Andrew. Zowel Maxwell als de prins ontkent dat. 

Speciale telefoonlijn

Epstein werd in juli aangehouden op verdenking van een hele waslijst aan beschuldigingen over misbruik. Die is hij trouwens altijd in alle toonaarden blijven ontkennen. Minder dan een maand nadat hij werd gearresteerd, maakte hij in zijn cel in New York een einde aan zijn leven. Dat was echter geen reden om het onderzoek te staken. Er werd zelfs een oproep gedaan naar getuigenissen en een speciale telefoonlijn opgericht om contact te zoeken met de FBI. 

De Britse prins Andrew (59) was lange tijd bevriend met Epstein. Vorige maand sprak hij in een interview met de BBC over die vriendschap, waarbij hij zichzelf en zijn gezin vooral als slachtoffer zag van alle ophef over de 'ongepaste' gedragingen van Epstein. In dat gesprek beweerde hij ook het slachtoffer Virginia niet te kennen. Dat er een foto van hen beiden bestond, nota bene genomen in het huis van Maxwell, kon hij niet verklaren. Die uitspraken zorgden in het Verenigd Koninkrijk voor zoveel opwinding, verontwaardiging en woede dat de hertog van York gedwongen was al zijn publieke functies met onmiddellijke ingang neer te leggen. Bij de traditionele kerstdienst met de koninklijke familie afgelopen woensdag op Sandringham bleef hij weg om de media te ontlopen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • DIRK RASSCHAERT

    Iedereen is weer gelijk voor de wet, dat is nu weer eens duidelijk !