Exodus gaat verder: ook vrouwelijke bodyguard Meghan Markle neemt ontslag

Photo News
Opnieuw heeft iemand uit de persoonlijke hofhouding van Meghan Markle ontslag genomen. Dat meldt de krant The Sunday Times. Het is al het zoveelste prominente personeelslid in enkele maanden tijd dat opstapt uit de hofhouding van de hertogin van Sussex, die al de bijnaam ‘Duchess Difficult’ zou hebben gekregen.

Het gaat om de vrouwelijke bodyguard van de hertogin. Ze was nog geen jaar in dienst en liep in de picture tijdens het bezoek van Meghan en Harry aan Fiji in oktober. Ze ondernam actie toen er bij het bezoek aan een plaatselijke markt plots een veiligheidsrisico ontstond.

Erg beperkend

De inspecteur – van wie de naam om veiligheidsredenen niet wordt onthuld – is lid van Scotland Yard en zou ook het korps verlaten. Volgens een bron bij de politie zou er geen persoonlijk geschil aan de basis liggen van het ontslag, maar kan de “strenge beveiliging” voor de Amerikaanse actrice “erg beperkend” aanvoelen, “in tegenstelling tot iemand die aan het hof opgegroeid is”.


“Zelfs toen ze een bekende actrice was, kon ze gaan en staan waar ze wilde”, klinkt het. “Maar in haar nieuwe rol kan ze nergens heen zonder haar beveiligingsteam en dat is erg beperkend voor iemand als zij.”


Sommigen zien het ontslag echter als een zorgwekkende trend, volgens The Sunday Times. Want de bodyguard is niet de eerste die vertrekt. Melissa Touabti – de persoonlijke assistente van Meghan Markle – gooide vorige maand de handdoek na zes maanden dienst. Touabti zou gezegd hebben dat ze “veel moest verdragen”. (lees hieronder verder)

Photo News

De vrouw speelde onder meer een belangrijke rol in de voorbereiding van het huwelijk van prins Harry en Meghan. Volgens de Britse tabloid The Sun zou de Queen prins Harry voor het huwelijk nog gewaarschuwd hebben voor de houding en het gedrag van Markle. Die zou onder meer een bepaalde tiara gewild maar niet gekregen hebben van de Queen. En ook haar vraag om luchtverfrissers tegen de “muffe” geur in de St George Chappel - waar de Queen altijd naar de kerk gaat – kreeg een njet.

Queen

Ook Samantha Cohen – de persoonlijke secretaresse van Meghan en Harry – kondigde al aan dat ze zich richting uitgang begeeft. Ze zou wel nog blijven tot het kind van Meghan en Harry geboren wordt, in de lente. Cohen werkte 17 jaar aan het hof, onder meer voor de Queen, en was sinds mei vorig jaar in dienst van het koppel. Aanvankelijk op tijdelijke basis – ze moest Meghan onder meer de etiquette van het hof bijbrengen – maar toen Meghan kenbaar maakte dat ze Cohen fulltime in dienst wilde nemen, bedankte die laatste voor de eer.

Insiders in het paleis vertelden de Britse tabloids vorige maand nog dat Markle intussen de bijnaam ‘Duchess Difficult’ gekregen heeft door haar “dictatoriale” gedrag en exuberante eisen. 

De zwangere hertogin donderdag.
Photo News De zwangere hertogin donderdag.12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ann smets

  als je het hoog in je bol hebt met een status die je wordt gegeven, zonder er iets voor te doen dan ben je ver weg! vroeger moest je een status hebben en van goede komaf zijn om in dat wereldje te kunnen ( mogen ) vertoeven nu staat de pulp aan de deur...het niveau is ver zoek..

 • johanneke li

  wat een gedoe van de media zeg! ze zitten zich op meghan te storten als vliegen op een ...! een aanpassingsperiode is heel normaal bij zo'n functie!

 • Vanpeteghem Antoine

  Meghan kan haar origines niet verloochenen. Ze is omhoog geklommen op de ladder en iedereen zal het geweten hebben. Iedereen moet naar haar pijpen dansen of mag ontslag nemen. Harry heeft zich in de luren laten nemen.

 • Jules Steenwinckel

  Wat zie ik bij de eerste foto , een aankomend buikje ? zou dat de reden kunnen zijn voor ontslag (zelf ingediend), ontslag om veiligheidsredenen voor het ongeborene ?

 • Linda Wellekens

  De engelsen zijn engdenkende, stroeve, arrogante eilandbewoners ... dat gaat wellicht niet samen met de losse, eigen, vrolijke stijl van Meghan, hihi :-D