Etiquette-deskundige: "Kate en Meghan zijn te aanraakbaar"

Photo News
De Britse koninklijke familie moet onaantastbaar blijven en niet aanraakbaar worden. Die mening spuide een zogenoemde etiquette-deskundige naar aanleiding van het vierdaagse bezoek van de hertog en hertogin van Cambridge aan Zweden en Noorwegen. Daar had Catherine - door de Noorse koning Harald in woord en geschrift overigens gewoon Kate genoemd - "high fives" uitgewisseld met schoolkinderen en dat was "not done".

Een hand geven, en dan alleen als het lid van het koningshuis die toesteekt, was volgens William Hanson in de Daily Mail de limiet van lichamelijk contact met "het volk". Anders werd het volgens hem te gewoon, en kon de familie net zo goed in een rijhuis gaan wonen in plaats van in Buckingham Palace. Wat dat betreft was er ook felle kritiek op prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle, die zich vorige maand bij een bezoek aan Wales zelfs door een hele schoolklas lieten knuffelen. "Al die zweterige armpjes en handjes!"

Meghan Markle in Wales omringd door schoolkinderen
Photo News Meghan Markle in Wales omringd door schoolkinderen
Photo News

Bont

In de Britse media was de afgelopen dagen meer aandacht voor de kleding van Kate dan voor de inhoud van het bezoek aan de twee Scandinavische landen, waarbij de start in Stockholm meteen voor veel commotie zorgde op sociale media omdat werd verondersteld dat de hertogin bont droeg. Een woordvoerder van Kensington Palace moest er aan te pas komen om dat te ontkennen. Het was slechts nepbont. Actiegroep PETA was tevreden. "Ze weet hoe het moet met nepbont."

Photo News4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joske Vermeulen

  Niks mis mee dat ze die kinderen knuffelt,een warme vrouw om trots op te zijn.

 • Sharon Vandewaetere

  OMG, leven wij nog in de middeleeuwen misschien? Ik vind dat net goed dat ze handen schudden, high fives en knuffels geven. Ze zijn ook maar mensen hoor en zo tonen ze dat ze het hart op de juiste plek hebben en zich niet beter wanen dan de gewone burger.

 • anja byttebier

  ze hebben tenminste geen dikke nek en staan dicht bij het volk

 • paul van de velde

  Zweterige handen schudden van de werkende bevolking dat kan natuurlijk niet bij de koninglijke families. Maar hun geld afhandig maken dat met bloed en zweet besmeurt is wel om er weelderig van te leven wel en te reizen wel.