Elton John verdedigt prins Harry en Meghan Markle: “Ik heb hun privéjet betaald”

Elton John heeft woedend gereageerd op de niet-aflatende berichten in de Britse pers over het vlieggedrag van prins Harry en zijn vrouw Meghan.
ANP Elton John heeft woedend gereageerd op de niet-aflatende berichten in de Britse pers over het vlieggedrag van prins Harry en zijn vrouw Meghan.
Vorige week kwamen prins Harry en zijn vrouw, Meghan Markle, onder vuur te liggen omdat ze met een privéjet op vakantie gingen. Kan niet voor twee milieubewuste royals, vinden critici. Het koppel kan in ieder geval rekenen op steun van Elton John, bij wie ze op vakantie gingen in Frankrijk. 

Deze week bezochten prins Harry en Meghan Elton John in Frankrijk. Daarvoor gebruikten ze een privéjet. Een actie die niet op veel begrip kon rekenen van milieu-activisten, die het niet oké vinden dat de koninklijke familie zich als erg milieubewust profileert, maar toch volop vliegreizen plant. Maar Elton John is hen nu ter hulp geschoten via Twitter. Volgens hem was de reis zijn idee én heeft hij die ook betaald. “Prins Harry’s moeder, Diana, was een van mijn liefste vriendinnen”, schreef hij op Twitter. “Ik voel dus ook een verplichting om Harry en zijn familie te beschermen tegen de pers, die heeft bijgedragen aan de vroegtijdige dood van Diana. Na een hectisch jaar met hard werk en toewijding aan goede doelen, wilden mijn echtgenoot David en ik de jonge familie een privévakantie aanbieden, in de veiligheid en rust van ons huis. Om die broodnodige bescherming te bieden, hebben we een privéjet voorzien.”

De zanger was zich bewust van het werk dat Harry verzet voor het klimaat en zorgde er dankzij een donatie aan Carbon Footprint voor dat de vlucht toch CO2-neutraal was. “Ik heb diep respect voor wat Harry en Meghan doen voor het goede doel en ik roep de pers op om te stoppen met hun dagelijkse aanvallen en onwaarheden.”
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Desmedt

  Het siert Elton dat hij Prins Harry zo beschermd , Elton was een heel goede en "close" friend van de wijlen Lady Di . Hij heeft het lot van de twee jongens toen wat op zich genomen , en nog steeds beschermd hij ze . Respect !! Wat ik dan wel verkeerd vind , is dat men via een donatie de vlucht CO neutraal maakt , hier blijkt dus duidelijk uit dat het bij het klimaat enkel en alleen om geld draait !! Elton doet het om Harry te beschermen , maar de groenen vullen er hun zakken mee !!!

 • nadine Nadine Martin

  Laat die mensen toch gerust !!!

 • luc Colin

  Moet een zalig gevoel zijn om dat voor de zoon van je overleden vriendin na zoveel jaren te kunnen doen .

 • Guy Gotta

  Decadentie ten top...……..ik waardeer Elton zeer......als artiest. Daarmee houdt het op, in deze.