Eindelijk terecht: verdwenen Marokkaanse prinses Salma duikt na zestien maanden weer op

ANP
Lalla Salma, de (ex-?)vrouw van koning Mohammed VI van Marokko, is voor het eerst sinds december 2017 terug gezien. Zopas doken zeer vage amateurbeelden op van de prinses en haar dochter Lalla Khadija op het wereldberoemde Djemaa el Fna in Marrakech, het drukste plein van Afrika. 

Volgens verschillende Marokkaanse media was ze samen met haar dochter Lalla Khadija op het bekende plein Djemaa el Fna in Marrakesh, waar ze samen een hapje zouden hebben gegeten in een restaurant. De onduidelijke foto’s bieden echter weinig aanknopingspunten. Wel is er veel bewaking te zien.

Lalla Salma was sinds eind 2017 niet meer in het openbaar verschenen. Haar afwezigheid viel pas echt op toen de koning een hartoperatie onderging in Parijs en zij ontbrak op de familiefoto’s die bij zijn ziekbed werden gemaakt en naderhand door het hof verspreid. Dat bracht een hele stroom berichten en geruchten op gang, waarbij werd gesproken van een eventuele scheiding tussen Lalla Salma en Mohammed (55).

Het Marokkaanse hof heeft nooit een verklaring uitgegeven over de afwezigheid van Lalla Salma. Ook niet toen ze er niet bij was toen het Spaanse koningspaar en later de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan op bezoek kwamen. Lalla Salma, die de titel van prinses kreeg, was de eerste echtgenote van een Marokkaanse vorst die in het openbaar werd gezien en haar man ook in het buitenland vertegenwoordigde. Zo was ze in april 2013 bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

AP12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marie-claire de bosscher

  betwijfel of zij dat is, kan iedereen zijn....

 • Bart Mans

  Dat is ze niet hoor... Marokkaanse media is in handen van de grote mannen.

 • Saadia Sellak

  Het is uiterst ongewoonlijk dat iemand van de Marokkaanse elite op dat plein in Marrakech zou zitten. Het stikt er van de vliegen, houten tafeltjes en stoeltjes, geen haute cuisine en temidden van de bedelaars en het voetvolk. Dit lijkt op een opgezet spel met behulp van dubbelgangers. Ze is of overleden en op een onbekende plek begraven of ergens gevangen gezet. Er waren al felle ruzies tussen haar en de prinsessen die op haar neerkeken.

 • Diana De Wit

  Blij te horen dat ze nog in leven is! Prachtige intelligente dame.

 • Michel Van der Hoydowch

  Je weet beter niet wat er zich allemaal in de Koninklijke entourages . Het is allemaal geen goud dat blinkt bij onze machthebbers.