Exclusief voor abonnees

Egoïstisch, gepamperd en aartslui: waarom prins Charles zo omstreden is

Prins Charles
AFP Prins Charles
Hij is de oudste troonopvolger in de Britse geschiedenis: woensdag wordt prins Charles 70 jaar. Toch lijkt het er niet op dat hij op korte termijn koning zal worden: Queen Elizabeth zit nog altijd stevig op haar troon.

Echt lekker ligt prins Charles niet bij zijn toekomstige onderdanen: minder dan de helft van de Britten is positief over hem. Het bewogen huwelijk met de populaire Diana en de veelbesproken buitenechtelijke affaire met zijn huidige vrouw Camilla zorgden voor diepe deuken in zijn imago. Daarnaast zou hij veel te uitgesproken zijn, en denken sommige Britten dat Charles aartslui en verwend is.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Standaert

  Koningshuizen. Afschaffen. Welstand en titels werden bekomen door uitbuiting vanuit de verre middeleeuwen.

 • paul van de velde

  We moeten niet over het water kijken hebben hier ook zo een familie rond lopen. Het enige wat ze moeten doen is kweken en zwijgen en goed profiteren van het leven op de kosten van de hard werkende bevolking.

 • Lieven Vermandere

  Welke royal, waar ook ter wereld, werkt "hard"?

 • jef de boeck

  Zeer hardwerkende man met een ongelofelijk goede smaak en vele talenten.

 • Marcel De Maesschalck

  Hij zou beter zijn rechten op de troon afstaan aan zijn zoon. Zijn moeder wordt hopelijk 110 jaar terwijl hij ondertussen gestorven is zodat hij nooit koning kan worden, en dat is hetgeen Elisabeth zou willen.