Eenzame Koningsdag voor koning Albert: Laurent, Claire en Astrid sturen hun kat

BELGA
Op 15 november vieren de Belgische royals Koningsdag met een Te Deum in Brussel. Al vieren ze dat dit jaar met opvallend weinig familieleden. Koning Albert en koningin Paola zullen aanwezig zijn, maar al hun kinderen sturen hun kat. Enkel schoonzoon prins Lorenz heeft ook zijn komst aangekondigd.

Alleen koning Albert, koningin Paola en prins Lorenz wonen op Koningsdag het Te Deum bij in de kathedraal in Brussel. Prinses Astrid heeft een goede reden om afwezig te zijn. Zij leidt op dat moment een economische zending met meer dan 600 zakenmensen naar China. Laurent en Claire, die vorig jaar wel de kerkdienst bijwoonden, waren ook nu uitgenodigd, maar lieten weten niet aanwezig te zullen zijn. Een reden daarvoor is niet gekend. Koning Filip en koningin Mathilde zijn nooit aanwezig op het Te Deum op Koningsdag omdat het niet gebruikelijk is dat de vorsten zichzelf vieren.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul MIchel

  Welk land heeft er nog een koning? Wij moeten wel rijk zijn want we hebben er twee en dito 2 koninginnen bovenop...

 • stefan leysen

  Als zelfs de prinsen en prinsessen niet meer aanwezig zijn op het feest van de dynastie of zo je wil Koningsdag, of beter gezegd geen interesse meer tonen voor hun eigen entourage wat zou je dan verwachten dat het volk nog geinteresseerd is. Die familie hangt ook met haken en ogen aan elkaar, een voordeel, ze verstoppen het ook niet voor de buitenwereld.

 • Elke Claes

  weinig koningshuizen met zo weinig respect voor tradities. Ik heb nooit gedacht om hen af te schaffen, maar ondertussen wel. Een bodemloze geldput...

 • raymond van der craen

  Schaf dat toch af, dit kost enkel de belastingbetaler veel centen. Geld dat beter besteed kan worden aan oudernzorg, armoedebestrijding en wetenschappelijk onderzoek voor kankerbestrijding enz....

 • Victor OOMS

  Het geldverslindend Vorstenhuis kan niet overeenkomen, hoe kan het dan dat in het land een overeenkomst tot stand komt. Het voorbeeld voor de natie is één grote puinhoop maar kost de belastingbetaler handenvol geld.0 Hoog tijd dat daar iets aan gedaan wordt.