Echtgenoot (97) Britse Queen crasht met zijn Range Rover

Prince Philip, de echtgenoot van de Britse Queen.
EPA Prince Philip, de echtgenoot van de Britse Queen.
De Britse prins Philip (97) - de echtgenoot van de Queen - is betrokken geraakt bij een verkeersongeval, zo melden Britse media op gezag van Buckingham Palace. Hoewel foto's tonen dat zijn wagen flink beschadigd is, bleef hij zelf ongedeerd. 

Het ongeval zou rond 16 uur gebeurd zijn vlakbij Sandringham Estate, een landgoed van de koninklijke familie ten oosten van Birmingham. Daar brengt de prins regelmatig tijd door, sinds hij in 2017 met pensioen ging. Foto's van de plaats van het ongeval tonen de Range Rover van de prins, op zijn zijkant aan de kant van de weg. (lees hieronder verder)

Prins Philip zou volgens de Britse openbare omroep BBC aan het stuur gezeten hebben en op het moment van het ongeval een oprit afgereden zijn. Volgens ooggetuigen belandde de wagen van de prins op zijn zijkant. Ze zouden hem meteen uit de auto geholpen hebben. De prins was bij bewustzijn, maar “erg, erg geschrokken” en “onder de indruk”, zo klinkt het. 


Philip zou niet alleen in de wagen gezeten hebben, maar een woordvoerder van Buckingham Palace wilde niet zeggen wie de andere persoon was. Britse media vermoeden dat het iemand van zijn veiligheidspersoneel was. “Prins Philip is volgens onze bronnen bij een dokter langs geweest, maar dat was alleen maar een voorzorgsmaatregel”, aldus Sky News. “Hij is ongedeerd.” 

Bij het ongeval was nog een tweede wagen betrokken. Volgens de BBC zaten daar twee personen in en raakten die volgens de politie van Norfolk lichtgewond. 

Prins Philip zou intussen weer in Sandringham Estate zijn, waar hij sinds Kerstmis samen met de Queen verblijft.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wim Offermans

  Dit zal toch wel een grote schok zijn voor een lichaam van 97 jaar.

 • Rene Dannau

  hij zal er even niet bij geweest zijn maar geen zorg er zijn veel 20tigers die er nooit bij zijn, steeds onder invloed.

 • Dick van Aggelen

  Neem aan dat 97 wel erg oud is.

 • mireille GELDOF

  Is zijn rijbewijs niet ingetrokken????

 • eric van der jeugdt

  98 jaar en nog met de auto rijden man man hoe kan dat nu nog,en zijne privé chauffeur dan.