De Queen in twijfel: wat moet ze aan met de vriendin van Boris Johnson?

Photo News
De aanstelling van Boris Johnson als nieuwe premier van het Verenigd Koninkrijk plaatst koningin Elizabeth, die hem woensdagmiddag de opdracht gaf een regering te vormen, voor een moreel dilemma. De Queen weet nu niet goed wat ze aan moet met Carrie Symonds, de vriendin van Boris Johnson.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

De BBC wijdde woensdag tijdens de machtswisseling in Downing Street 10, waarbij Theresa May werd opgevolgd door Boris Johnson, een heel item aan het onderwerp. Omdat het privéleven van de nieuwe premier net zo wild en onstuimig is als zijn politieke gedrag, zijn er enkele protocollaire vraagstukken ontstaan. De koningin heeft doorgaans niet veel mee te maken met het persoonlijke leven van politici, maar de zomervakantie vormt daarop een uitzondering.

De koningin nodigt de zittende premier namelijk elk jaar uit om een weekend te komen logeren op haar Schotse zomerverblijf Balmoral. Het is de bedoeling dat de premier dan blijft slapen met zijn echtgenote, maar daar heeft de Queen dus een probleem. Boris is immers sinds 1993 getrouwd met Marina Wheeler, zijn tweede vrouw. Maar zoals iedereen gisteren bij zijn aankomst in Downing Street kon zien, is het paar niet meer samen. Carrie Symonds, zijn vriendin en voormalige PR-chef, stond tussen de medewerkers van de premier om hem te feliciteren.

"Mag ze mee naar Balmoral? En krijgt ze dan een slaapplek, of staat de koningin dat niet toe? Boris is tenslotte nog wettig getrouwd, dat kan de Queen niet over het hoofd zien", somde de BBC het dilemma van de vorstin op. Welke oplossing gekozen zal worden, is momenteel nog niet duidelijk.
13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • maud hallett

  Hij is nog gehuwd Wendelin Deppe, sommigen onderons hebben daar nog respect voor

 • wendelin deppe

  Wat is er mis met een uitnodiging aan Boris en partner te sturen? Zo kan de uitgenodigde zelf kiezen en kan haar niets worden aangewreven...

 • Emile De Smedt

  Iedereen weet dat hovelingen in het verleden lustig omsprongen met liefjes.Koningen,Keizers hadden er heelwat en vaak kregen die geweldige geschenken en zelfs kastelen.Bij ons geen haar beter.Als BOJO,efkens nadenkt laat hij haar thuis.Punt.En dat in tijd dat om de haverklap prinses Di er bij gehaald word. Comedy capers.

 • Michel Van der Hoydowch

  Bovendien zouden ze Balmoral kunnen op zijn kop zetten ,want met zijn nieuw lief maakt de gek ook al felle ruzies .

 • Yves François

  Een beetje protocol en opvoeding mag er nog steeds zijn, discipline is er tegenwoordig tekort in deze wereld. Als Boris vele malen een scheve schaats wil rijden, moet de gevolgen ook maar dragen.