De grappigste reacties op de babynaam van Meghan en Harry: “Archie? Zoals de rosse stripfiguur?”

Harry en Meghan hebben hun zoon Archie genoemd. Dat heeft het koppel woensdag via Instagram bekendgemaakt. De jongen, die maandag werd geboren, heet volledig Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
EPA Harry en Meghan hebben hun zoon Archie genoemd. Dat heeft het koppel woensdag via Instagram bekendgemaakt. De jongen, die maandag werd geboren, heet volledig Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
De naam van Baby Sussex is eindelijk bekend: het zoontje van prins Harry en zijn vrouw Meghan heet Archie. Compleet onverwachte keuze, maar gelukkig zijn er nog zekerheden in de wereld. Zoals de grappige reacties die na zulke gebeurtenissen altijd volgen op het internet...

Archie is allesbehalve een klassieke naam voor een royal, en niet iedereen is daar even blij mee. Maar je kan altijd rekenen op sociale media om zaken te relativeren, want uiteraard werd er heel wat afgelachen op Instagram, Facebook en Twitter.

Ten eerste merkte men op hoeveel andere baby’s binnenkort de naam Archie zullen dragen... “Heb medelijden met alle leerkrachten die vanaf 2023 een decennium lang de naam Archie moeten zeggen tegen half hun klas.” 

Er ontstond bovenal een zekere verwarring met de Archie van ‘Archie Comics’, een stripfiguur waarvan de avonturen momenteel ook te zien zijn in de populaire Netflix-reeks, ‘Riverdale’. Het hoofdpersonage uit de stripreeks is roodharig en heeft sproetjes, wat doet denken aan prins Harry, himself

“Respecteer de macht van een rosse prins die zijn zoon Archie noemt”, klinkt het grappend. Of: “Oh my god, Meghan Markle kijkt naar ‘Riverdale’!” Ook het bedrijf Archie Comics reageerde zelf al op Twitter: “Ik ben baby”, klinkt het daar. 

(lees verder onder tweets)

Andere twitteraars vonden dan weer dat Archie eerder een naam voor een rijke nerd is. “Iemand die zo heet moet verplicht ten allen tijde een trui rond zijn nek gebonden dragen.” 

Daarnaast is Archie ook een populaire hondennaam, zo blijkt. Vele twitteraars waren enthousiast om de vreugde met hun viervoeters te delen... 

Niet iedereen is fan van de naam Archie, en sommige critici vermoeden dat Meghan en Harry niet zoveel tijd hebben gestoken in het kiezen van een naam.

Hier en daar wordt er ook gehint naar het feit dat andere royals nooit voor zo’n naam zouden kiezen. Zo twitterde een account dat een parodie op prins Charles brengt: “Is het te laat om de baby Jurgen te noemen? Ik vraag het maar voor een vriend...” 
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joris Croket

  Ik dacht eerder aan de strips "Archie de man van staal".

 • Griet Maes

  Ik dacht onmiddellijk aan Archie Andrews van Riverdale natuurlijk :)

 • Rachida Lerinea

  Heb net iets opgezocht: Archie is een Engelse naam voor jongens. De betekenis is `stellig, onverschrokken, dapper` De naam Archie wordt het vaakst gegeven aan Engelse en Welshe jongens. In de top 50 van Engelse en Welshe jongens staat Archie op nummer 23. (gemiddelde van 10 jaar) Dus is dit een naam die door het volk veel gebruikt wordt, iets wat heel gewoon is als het om Harry gaat.......

 • Frieda De Becker

  Toch wel Monique Bolen, wat dacht je van de tweede naam Harrison, vader heeft dus wel degelijk iets in de pap te brokken !

 • monique bolen

  Dacht dat het een naam voor een hond was toen ik het hoorde, blijkbaar heeft Harry niet veel in de pap te brokken.