Exclusief voor abonnees

De Britse monarchie ontrafeld, deel 3: waarom prinses Camilla haar leven “haar ergste vijand niet zou toewensen”

Getty Images
Nu prins Harry (35) en Meghan Markle (38) hebben aangekondigd een stap terug te nemen als ‘senior’ royals, staat de Britse monarchie meer dan ooit in de spotlights. Maar hoe komt het dat net deze royals wereldwijd zó intrigeren en fascineren? En hoe is de Britse koningshuis eigenlijk geworden tot wat het vandaag is? Deze week in onze reeks ‘De Britse monarchie ontrafeld’: het levensverhaal van prinses Camilla, de ‘rottweiler’ die een schandalige affaire beleefde met prins Charles, toen die getrouwd was met zijn geliefde prinses Diana. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Clemence Nees

  Van vóór het huwelijk van Diana pakte zij alles wat er maar te pakken viel. Nu zwemt ze in de luxe en windt ze die onnozelaar van een Charles nog steeds om haar vinger. Shame on you, Camilla. De vergelijking met een "rottweiler" is een aanfluiting voor zo'n mooi dier...

 • Peter van Nieuwpoort

  Serieus?? Deze vrouw heeft zelf achter die Charles aangehold om er maar bij te horen. Absoluut géén medelijden mee. Heel dat gedoe met die "elite" is sowieso achterlijk. Behalve het geld, is er niets bijzonders aan deze mensen. Ook zij kakken en piesen.

 • Daniel Wouters

  Adel absoluut niet meer van deze tijd,erfbare titel gewoonweg belachelijk,moest al lang verbod op komen om deze te dragen of gebruiken.omdat een van hun voorvaderen de pispot van de koning ooit heeft uitgedragen,dragen ze nu nog steeds adellijke titels bespottelijk.

 • Marc Schildermans

  Koningshuizen zouden wereldwijd afgeschaft moeten worden, ze hebben zich allemaal al eeuwenlang verrijkt op de rug van hun hardwerkende burgers en zijn allemaal volledig wereldvreemd.

 • Geert Vande Walle

  Waarom gebeurt zoiets hier niet ?