Exclusief voor abonnees

De Britse monarchie ontrafeld, deel 2: waarom prins Andrew weer lachend door het leven gaat

Getty Images
De privésecretaresse van prins Andrew (59) heeft officieel haar dienstverband met de koninklijke familie beëindigd. Volgens Sky News krijgt de rechterhand van de hertog van York tienduizenden Britse ponden toegestopt van Buckingham Palace als onderdeel van haar vertrekregeling. Het is de zoveelste merkwaardige ontwikkeling rond Andrew, al gaat de zoon van koningin Elizabeth klaarblijkelijk weer zorgeloos door het leven. De prins werd deze week breed glimlachend gefotografeerd toen hij Buckingham Palace verliet. Maar wat is dan het goede nieuws?

Prins Andrew moet 2020 met een medewerker minder starten, nu privésecretaresse Amanda Thirsk werd bedankt voor bewezen diensten. Amanda was de drijvende kracht achter het desastreuze interview dat Andrew onlangs gaf aan BBC Newsnight over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein. Het interview leverde de prins een storm aan kritiek op, omdat hij geen duidelijke antwoorden kon geven over zijn band met de van seksuele delicten beschuldigde miljardair. Andrew was door de ophef genoodzaakt om zijn koninklijke taken neer te leggen en Thirsk te ontslaan.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Cedric Dellasz

  ik zet 50euro in dat hij zijn mandatie terug krijgt, wie doet mee?

 • Freddie Lamers

  Natuurlijk lacht hij. Hij komt overal mee weg.

 • Bart Vrancken

  Wat een raar land toch... Die royale beheersen daar de hele pers en vallen van de ene schande in de andere, intriges die -mochten ze in een boek staan- precies onder fictie zouden worden geklasseerd. Als ze in 1 ding slim zijn : Brexit . Ze hebben daar de zet van de eeuw gedaan.

 • Guy De Troyer

  Lachen ... is plaatsvervangende schaamte, niet meer, niet min.

 • robert van puyenbroeck

  Dekseltje erop en zwijgen, als er zijn die toch nog in het potje willen roeren, die winnen de lotto en moeten voor de rest van hun leven niet meer werken.