Coronavirus komt dicht bij Britse royals: klasgenootjes prins George en prinses Charlotte in quarantaine

BSRagency BSR Agency
De lagere school van de kinderen van prins William (37) en Kate Middleton (38) wordt bedreigd door het coronavirus. Enkele leerlingen moeten verplicht thuisblijven in quarantaine. Daarmee komt het gevreesde virus dicht bij de Britse royals.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Britse krant Mirror meldt dat vier leerlingen van de Thomas Battersea school in Londen naar huis werden gestuurd in afwachting van de resultaten van hun test op Covid-19, beter bekend als het coronavirus. Twee van de kinderen vertoonden symptomen na hun terugkeer van een reis naar Noord-Italië. Laat dat nu ook net de school zijn waar prins George (6) en prinses Charlotte (4), kinderen van Kate en William, naartoe gaan.

De school bevestigde in een statement aan de Spaanse krant El Confidencial dat ze maatregelen neemt. “Zoals alle scholen, nemen we de potentiële risico’s heel serieus en volgen we de instructies van de overheid rond preventie op.” De leerlingen die een risico vormen, moeten voorlopig thuis in quarantaine blijven. “We hebben momenteel een klein aantal leerlingen die geëvalueerd worden en in de tussentijd niet naar school komen. Alle ouders staan in communicatie met onze school om belangrijke informatie uit te wisselen. Natuurlijk respecteren we de privacy en geven we geen namen vrij.”

Ouders van leerlingen op Thomas Battersea kregen ook een mailtje om ze te adviseren bepaalde symptomen in het oog te houden bij hun kinderen. In het Verenigd Koninkrijk werden al meer dan 40 scholen bedreigd door het virus, waarvan enkele de deuren moesten sluiten of leerlingen naar huis hebben gestuurd.

Lees ook:

Al uw vragen over corona beantwoord: lopen zwangere vrouwen meer risico? Kan het virus nog gevaarlijker worden en mag ik straks nog op vakantie? (+)

Reis annuleren wegens coronavirus? Geen terugbetaling. Alle vragen over de impact van het virus op uw vakantieplannen (+)

In de strijd tegen corona en andere virussen: kan je je afweersysteem ook zelf een boost geven? (+)
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Corry Buys

  Waarom niet, als je van vakantie komt, in het buitenland, iedereen gratis te laten melden bij huisarts. Beter voorkomen dan genezen. Misschien even een drukte bij de dokter maar dat gaat over

 • Markos Botsaris

  Virussen maken geen onderscheid en bevoordelen, beschermen het koningshuis niet.

 • Marc Vernimmen

  Wat mij verwonderd is dat er geen virus is in noord Afrika

 • ivo simons

  En de open vraag van waar dat virus afkomstig is blijft nog steeds een geheim. Zou het niet kunnen ontsnapt zijn uit één van de vele labo's waar Chinezen experimenten uitvoeren om eventueel een biologische oorlog op te starten of te beantwoorden?

 • Wendy Vandereyken

  Wil dat zeggen dat het veel erger is als de royals het zouden krijgen dan dat gewone mensen getroffen worden ?