Conservatieve Britse start petitie tegen 'respectloze' Meghan Markle: "Geef haar alstublieft géén titel"

EPA
Dat de Britse prins Harry en Meghan Markle gaan trouwen, weet intussen iedereen. Maar niet alle Britten zijn daarmee opgezet. In Groot-Brittannië gaat op dit moment een opmerkelijke petitie rond. 

Volgens enkele misnoegde Britten, geleid door de conservatieve Londense Louisa Pawsey, is Meghan Markle "ongeschikt" om straks een echte royal te worden. Ze eisen dat zij geen officiële titel krijgt wanneer ze met prins Harry is getrouwd. De petitie stelt dat Markle de koninklijke familie te schande maakt. 

"Wij, de ondergetekenden, zijn van mening dat Meghan Markle ongeschikt is om deel uit te maken van de koninklijke familie en een officiële titel te krijgen. Ze heeft zich respectloos getoond door gekke bekken te trekken en haar tong uit te steken naar toeschouwers tijdens haar eerste publieke optreden met de Queen", staat er te lezen. 

Overspel

De ondertekenaars menen ook te weten dat "soldaten ontslag nemen uit schaamte omdat ze naaktfoto's van Markle in hun kazernes hadden hangen". "Die foto's maken haar land te schande en haarzelf tot mikpunt van spot", lezen we in de petitie. "Markles eerdere scheidingen en overspel overtuigen ons ervan dat zij Harry niet trouw zal kunnen blijven."

Voorlopig lijkt het echter niet zo'n vaart te zullen lopen met de petitie. Ze werd nog maar door zo'n 450 mensen ondertekend. Van Harry en Meghan wordt verwacht dat ze de hertog en hertogin van Sussex worden, maar die titel moeten ze nog persoonlijk van de koningin krijgen.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Andy Van Praet

  Geen goed gevoel bij deze verloving,net als bij Charles en Diana in de tijd

 • Alfons Verbist

  Dat die conservatieve madame eens leert leven en plezier maken. En met haar alle elitairen die het niet kunnen verdragen dat iemand wat plezier maakt. Zeg nu niet dat iedereen een apenkuur afkeurt want dat is larie en dezelfde kool.

 • ISABEL FRANCOIS

  Ik weet niet waarom,maar ik heb er al vanaf de verloving een heel slecht gevoel over.Tijd zal het wel uitwijzen...

 • hugo van de velde

  Neen, dat gaat inderdaad niet lang duren, dat zie je van ver aankomen.

 • van roy jozef

  benieuwd hoe lang ze samen blijven.