Burenruzie in de maak met koningin Paola

vmma
De buren van koningin Paola zijn niet te spreken over de bouwwerken die ze laat uitvoeren aan haar buitenverblijf in Villers-sur-Lesse. Vooral de hoge muren en omheiningen vallen niet in goede aarde, weet het vtm-magazine Royalty.

Koningin Paola kocht drie jaar geleden in Villers-sur-Lesse in de provincie Namen een vervallen pastorij. Ze betaalde 100.000 euro voor het pand aan de plaatselijke kerkfabriek. Nadat het bewoond was door de pastoor tot het midden van de jaren 90 raakte het gebouw in verval en woonden er zelfs een tijdlang krakers. Ze laat de pastorij nu grondig renoveren en is vaak zelf aanwezig om de werken op te volgen. Zodra ze het pand gekocht had, is ze bij de buren in het dorp langsgegaan om zichzelf voor te stellen. 

Maar de renovaties vallen niet in de smaak. "Ze heeft nu een nieuwe muur laten optrekken", zegt Jean Clacens van de kerkfabriek, "maar die is niet mooi naar mijn gevoel. Aan de hoofdingang zijn ze nu ook betonnen platen aan het installeren. Geen idee waarom. Het bevalt me niet."
 
Donker
Ook buurvrouw Hélène Clacens is misnoegd. "Ik heb haar gevraagd om geen al te grote omheining te zetten. Het is nogal donker in mijn huis. En toen heeft ze geantwoord : 'Neen, we zullen iets luchtig zetten'. Maar over twee jaar staan die bomen heel dik en groot. (zucht)"
 
Al zijn er niet alleen negatieve reacties. "Het is geen barak meer zoals vroeger", zegt buurman René Willem. "Het is een mooi gebouw geworden. Ze heeft veel werk gegeven aan de aannemers in de buurt. Ik feliciteer haar daarmee."
 
Die aannemers zijn deze week, ook al is het bouwverlof, nog druk in de weer geweest. Paola wil dat de werken tegen Sinterklaas klaar zijn, zodat ze met al haar kleinkinderen een feestje kan geven. De koningin zou de gerenoveerde pastorij op termijn willen schenken aan de kinderen van Laurent en Claire. De dorpelingen zijn in elk geval opgezet met hun koninklijke buren, los van die ene muur. Meer dan ooit is er politie in de buurt en dat geeft een veilig gevoel zeggen ze.

PHOTO_NEWS