Buckingham Palace dient klacht in tegen voormalige ‘royal’ butler

Grant Harrold, aka de 'royal butler'
Instagram Grant Harrold, aka de 'royal butler'
Buckingham Palace heeft een klacht ingediend bij het Bureau voor Intellectueel Eigendom tegen Grant Harrold (42), een voormalige butler van onder anderen prins Charles (71). Het paleis maakt bezwaar tegen het gebruik van het woord 'koninklijk' bij de opleiding die Harrold aanbiedt. 

Harrold heeft een 'Royal School of Butlers' en een 'Royal School of Etiquette' opgezet en afficheert zichzelf daarbij als de 'royal butler'. Dat laatste wil Buckingham Palace nog wel door de vingers zien, aldus de Daily Express, die over de zaak bericht. Tenslotte was Harrold tot 2011 zeven jaar lang een butler in dienst van de koninklijke familie. Maar het uitbuiten van die connectie door zijn opleidingen 'koninklijk' te noemen en als zodanig te registreren was een stap te ver.

"Het is belangrijk dat het Koninklijk Huis zijn merk beschermt", aldus een zegsman tegen de Express. Tenslotte moesten ook prins Harry en echtgenote Meghan in opdracht van de Queen het gebruik van benamingen als 'Royal Sussex' opgeven nadat ze hadden besloten geen koninklijke taken meer te verrichten.

Grant Harrold, die regelmatig op televisie commentaar geeft over etiquette, is zeer ontstemd over de actie van de Lord Chamberlain die namens het hof de zaak aanhangig heeft gemaakt bij het Intellectual Property Office. Later deze maand wordt de klacht behandeld.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Caers

    Daar het mensen zijn zoal de royal butler, en zoveel ander werkvolk dat het koninklijk huis overeind houd, heeft dat koninklijk huis niets in de pap te brokken. Over arrogantie gesproken.