Bruiloft prinses Eugenie dan toch live op Britse tv

De Britse prinses Eugenie en haar verloofde Jack Brooksbank kondigden hun verloving aan in Buckingham Palace op 22 januari 2018.
AP De Britse prinses Eugenie en haar verloofde Jack Brooksbank kondigden hun verloving aan in Buckingham Palace op 22 januari 2018.
Fans van Britse koningshuis kunnen opgelucht ademhalen. De bruiloft van prinses Eugenie (28) is over een kleine twee weken toch live op televisie te volgen. De commerciële zender ITV zendt de trouwerij uit, werd zondag duidelijk.

De BBC besloot de bruiloft van Eugenie en Jack Brooksbank niet uit te zenden. De jongste dochter van prins Andrew staat op 12 oktober voor het altaar in Windsor, in dezelfde kapel waar in mei haar neef prins Harry trouwde. Die trouwerij was wel live te zien bij de Britse publieke omroep. Nadat de BBC bedankte voor de eer, naar verluidt vanwege de vrees voor lage kijkcijfers, leek het er lang op dat de grote dag van Eugenie niet op de buis te volgen zou zijn.

ITV maakte zondag bekend een drie uur durend programma te maken rond de bruiloft. Vanaf 10.00 uur 's ochtends (lokale tijd) staat het praatprogramma 'This Morning', dat wordt omgedoopt tot 'This Morning At The Royal Wedding', in het teken van Eugenies jawoord.

AFPReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.