Brokkenpiloot Prins Philip (97) levert vrijwillig zijn rijbewijs in

Prins Philip stopt met autorijden.
EPA Prins Philip stopt met autorijden.
De Britse prins Philip (97), de echtgenoot van koningin Elizabeth, levert vrijwillig zijn rijbewijs in. Dat meldt de BBC. Philip veroorzaakte in januari een ongeluk in Sandringham, nabij het landhuis van de koninklijke familie.

De prins belandde toen met zijn Land Rover Freelander op zijn kant, nadat hij op een Kia botste. Philip zag de auto niet door de laagstaande zon. Hij bood in een brief zijn excuses aan aan het slachtoffer, Emma Fairweather.

“Het spijt me heel erg voor mijn aandeel in het ongeluk”, schreef de hertog van Edinburgh. “Ik was erg geschokt na het ongeval, maar ben blij dat niemand ernstig gewond is geraakt. Na afloop hoorde ik wel dat u een gebroken arm had, dat spijt mij heel erg.”

In gesprek met de Sunday Mirror over de brief, die 23 januari op de mat binnenkwam, zei Fairweather blij te zijn met het (ietwat late) excuus van de prins. “Ik vond het erg leuk dat hij gewoon afsloot met ‘Philip’, in plaats van zijn formele titel. Ik was blij verrast door dat persoonlijke tintje.”

Bekijk ook:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Vansteelandt

  Die man had in jaren één ongeluk en word al bestempelt als brokkenpiloot. Ik ken er jongere die meer accidenten hadden en nog rijden.

 • Jan Verstrepen

  Voor al wie het benijd of er spot mee drijft, de prins in wel 97 jaar oud, hoeveel van de 'best weeters' hier denken dat te halen????

 • Ingrid Vantroostenberghe

  Precies Frankenstein

 • Lydia Appelmans

  Super !

 • Marc Sierens

  Zo op het eerste zicht is hij tegen de vuist van zijn vrouw gelopen.