Britten vrezen dat prins Andrew afgeperst wordt: “Russen weten meer”

Prins Andrew, vorige week in Schotland waar hij naar de kerk ging met zijn moeder.
AP Prins Andrew, vorige week in Schotland waar hij naar de kerk ging met zijn moeder.
Schadelijke informatie over vermeende uitspattingen van de Britse prins Andrew is mogelijk in handen van de Russen. Volgens Britse media zou de Britse geheime dienst MI6 zelfs vrezen dat de prins chantabel is.

Terwijl Buckingham Palace heeft benadrukt dat de spraakmakende onthullingen van de Amerikaanse Virginia Giuffre (nu 35) over haar gedwongen seks met prins Andrew (toen ze 17 was) niet waar zijn en er “geen enkele vorm van seksueel contact en geen enkele relatie was met Virginia Roberts (de meisjesnaam van Giuffre)”, komen de Britse media nu met het verhaal dat de Russen er meer van kunnen weten.

Het heeft allemaal te maken met de relatie van Andrew met de pedofiele miljardair Jeffrey Epstein (66) die onlangs
zelfmoord pleegde in de gevangenis. Hij was in afwachting van zijn proces wegens onder meer het prostitueren van minderjarigen. In haar spraakmakende verklaring op de Amerikaanse nieuwszender NBC zegt Virginia Giuffre dat ze door Epstein meerdere malen was aangeboden aan Andrew. Er zou seks zijn geweest in Londen, New York en op Epsteins Caribische eiland. Epstein had ook een villa in Palm Beach, Florida. De politie daar heeft in het verleden uitgebreid onderzoek gedaan naar de activiteiten van Epstein.

Sheriff

Een van de onderzoekers daar was ene John Mark Dougan. Deze voormalige marinier in het Amerikaanse leger was hulpsheriff in Palm Beach. Dougan heeft inzicht gehad in het dossier Epstein waarin ook al snel de naam van prins Andrew opdook. De laatste heeft nooit ontkend dat hij bevriend was met de miljardair. Hij betreurde het na diens zelfmoord wel dat hij de vriendschap had voortgezet terwijl er al ernstige beschuldigingen waren tegen Epstein. 

De carrière van hulpsheriff Dougan bij de politie van Florida nam plots een andere wending. Hij maakte zich onmogelijk bij collega’s toen hij zich ontpopte als zelfverklaarde klokkenluider en in dat kader ook allerlei wilde beschuldigingen online zette over politiemensen die corrupt zouden zijn en zich in sommige gevallen aan kinderen vergrepen. Terwijl de FBI de beschuldigingen onderzocht, vluchtte Dougan plots naar Rusland waar hij zegt politiek asiel te hebben gevonden. Onder de naam ‘BadVolf’ gaat hij door met zijn ‘klokkenluiderswerk’. Zo was hij onder meer te zien in een documentaire van de Russische propagandazender RT en zegt hij samen te werken met Russische stichtingen.

John Mark Dougan op de Russische tv.
Facebook John Mark Dougan op de Russische tv.

Volgens de Britse krant The Times heeft Dougan in Rusland inmiddels contact gehad met Pavel Borodin, een Russische politicus die goede contacten heeft met Vladimir Poetin. Volgen Britse media is het door dat alles waarschijnlijk dat wat Dougan weet over de zaak Epstein inmiddels ook bij de Russen bekend is en daarmee zouden Russische agenten prins Andrew kunnen bespelen.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Luc Lepoudre

  De Russen natùùrlijk, altijd de Russen weer. Een geluk dat we de Russen hebben: al het kwaad heeft nu een naam: de Russen.

 • Coen Geurts

  Wie z'n gat verbrandt moet op de blaren zitten. En ze zijn toch rijk genoeg.

 • Paul De Mol

  De grootste clowns van de wereld, de Britse media, zijn daar weer: gelijk wat het nieuws is moeten ze het toch ergens aan Rusland proberen te linken. En ja, natuurlijk moet AD zo'n onzin weer verder verkopen.

 • Catherine MISTIAEN

  De dood van Epstein was eerder een luide gong dan een doofpot. Bizar. Alles wordt nu in de verf gezet en dik uitgesmeerd. Volgens mij zijn noch prins Andrew noch Epstein criminelen. En die enkele verstandige vrouwen in zijn omgeving, weten dat gelukkig.

 • jef Joossens

  Allez , het is weeral de Russen hun schuld dat die viespeuk zich aan kinderen heeft vergrepen. Als hij eraf had gebleven zouden ze hem niet kunnen chanteren.