Britten smullen van boek over de extravagante en egocentrische levenswijze van prins Charles

ap
Prins Charles (69) kan de komende dagen maar beter geen kranten lezen. De Britse media smullen namelijk van de onthullingen over zijn extravagante en egocentrische levenswijze. Die zijn nauwkeurig onder de loep genomen door Tom Bower in zijn nieuwe boek 'Rebel Prince: The Power, Passion and Defiance of Prince Charles'.

In het boek wordt veel aandacht besteed aan verhalen over het verkwistende en verwende gedrag van prins Charles. Wie de prins van Wales te logeren krijgt, kan er bijvoorbeeld op rekenen dat daags voordien een vrachtwagen voorrijdt met zijn daarin enkele meubels uit zijn slaapkamer - inclusief speciale lakens - om de prinselijke logeerkamer mee in te richten. Charles eet ook niet wat de pot van zijn gastheer of gastvrouw schaft en wanneer er recepties buitenshuis plaatsvinden, laat Charles een lakei een speciaal gemixte martini brengen. Volgens het boek heeft de prins weinig gevoel voor realiteit. Bovendien zou Charles ook constant klagen over hoe slecht hij het heeft getroffen.

Rol van Camilla

Ook Camilla, de echtgenote van Charles, lacht regelmatig met haar man volgens de auteur van het boek. Toen Charles eens vertelde dat hij de metro had genomen, reageerde Camilla erg grappig: "ja, om die metrolijn te openen", klonk het. En toen haar man een koude schotel zag staan tijdens een buffet en vroeg wat er in hemelsnaam op lag, moest Camilla hem vertellen dat de cellofaan diende om het eten vers te houden.

(lees verder onder de foto)

Prins Charles en Camilla.
ANP Prins Charles en Camilla.

Moeilijke familiale relaties

Bower schrijft ook over de slechte relatie van Charles met zijn ouders en zijn moeilijke verhouding met zijn zonen William en Harry. De prins zou ook afgunstig zijn geweest op alle aandacht die Williams vrouw Catherine kreeg, en op de publiciteit voor Catherine's moeder. De Queen liet toen zien aan welke kant ze stond door met Carole Middleton uit rijden te gaan op Balmoral.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Regine De Brouwer

  Best dat we niet weten wat die rijken doen zeker met hun geld ..een WE geld uitgeven is een jaarloon voor een gewone mens;ooit keren ze ook terug van waar ze komen met juist ...niks ...

 • eric van der jeugdt

  al die blauwbloedige gasten leven in een ivoren toren, wat zou je dan willen?

 • Geert Van de Moortele

  Hij mist Diana.

 • lut vanhyfte

  Hoe is 't mogelijk dat politiekers in landen waar monarchieën heersen durven te liegen dat ze democraten zijn...

 • Floris Nijs

  Die sul wil nog koning worden!!!!!!!!!!!!!