Britse Vogue kroont Queen tot een van de meest invloedrijke vrouwen (maar Meghan haalt de selectie niet)

Meghan kreeg geen plaatsje in de top 25.
HLN Meghan kreeg geen plaatsje in de top 25.
De Britse Vogue heeft koningin Elizabeth II (93) uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke Britse vrouwen van het moment. De Queen kreeg daarom een plekje op de jaarlijkse Vogue 25-lijst, zo werd vandaag bekend. Opvallend: Meghan Markle (39) is nergens te bespeuren. 

Elizabeth dankt haar plek vooral aan haar zichtbaarheid tijdens de coronacrisis. Volgens de redacteuren van het blad is de koningin een “bron van steun” voor het volk. Ook haar historische televisietoespraak van haar april wordt geprezen. Haar boodschap stelde een land gerust dat “worstelde met angst en rouw” tijdens de lockdown.

De grote ontbrekende op de lijst is Meghan. De echtgenote van prins Harry kon de voorgaande jaren rekenen op een plekje, maar wordt dit jaar niet genoemd. Een jaar geleden was Meghan nog gasthoofdredactrice van het tijdschrift. Die editie, die in september verscheen, was voor de Britse Vogue de bestverkochte van het decennium.

Emily Maitlis, bekend van het beroemde interview met prins Andrew, staat wel op de lijst. Ook Rihanna, actrice Florence Pugh, vaccinologe Sarah Gilbert en model Munroe Bergdorf behoren tot de Vogue 25.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.