Britse royals werken aan noodplan voor directe terugkeer Harry en Meghan

Getty Images
De leden van de Britse koninklijke familie zouden volop werken aan een ‘noodplan’ om prins Harry (35) en Meghan Markle (38) een toevluchtsoord in het Verenigd Koninkrijk te bieden, wanneer zij halsoverkop zouden willen terugkeren uit Canada. Volgens de Britse krant ‘The Times’ zouden prins Charles (71) en prins William (37) ongerust zijn over het ‘kwetsbare’ koppel en vrezen dat Harry en Meghan door de voortdurende druk van de tabloids snel gedwongen zullen worden hun nieuwe leven op te geven.

Koninklijke bronnen stellen in de Britse krant dat prins Charles en prins William inmiddels contact hebben gehad met Harry en Meghan over een mogelijke directe terugkeer naar het VK. Moest de situatie daar om vragen, kunnen de hertog en hertogin van Sussex terugkeren naar hun veilige thuishaven in Engeland, zonder hun koninklijke taken officieel te hervatten. 

De leden van de koninklijke familie vrezen namelijk dat de druk van de media ook op Vancouver Island, waar Harry en Meghan verblijven met hun zoontje Archie, een immense impact zal hebben op het koppel. “Het paleis maakt zich grote zorgen over Harry en Meghan, omdat ze kwetsbaar zijn buiten de kringen van de familie”, klinkt het. “Ze maken noodplannen voor het geval de Sussexen zich plotseling bedenken en de koninklijke familie vragen of ze kunnen terugkeren naar de beschermende vleugels van de monarchie.”

(lees verder onder de foto)

AP

Hoezo, vrijheid? 

Het nieuws komt er nadat prins Harry en zijn echtgenote ermee gedreigd hebben gerechtelijke stappen te zetten na de publicatie van foto’s die de hertogin van Sussex met haar zoontje Archie in Canada tonen. Volgens de krant The Guardian en de zender Sky News voeren de advocaten van het prinsenpaar aan dat de foto’s genomen zijn door een fotograaf die in de struiken verstopt zat op Vancouver Island. Ze klagen dat paparazzi met telelenzen inmiddels permanent op Vancouver Island verblijven om hen in de gaten te houden. De kranten The Sun en Daily Mail publiceerden beelden die de voormalige Amerikaanse actrice met haar 8 maanden oude zoon in een draagzak tonen terwijl ze op wandel is met haar twee honden.

In de herfst lanceerde het paar al procedures tegen bepaalde kranten wegens schending van de privacy en het onderscheppen van telefoongesprekken. “Ik heb mijn moeder verloren en zie mijn vrouw nu het slachtoffer worden van dezelfde sterke machten”, had de jongste zoon van Lady Di toen gezegd. 

AP3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • MAERTEN RIJPSTRA

    Niwt gehoopt en toch weer bewaarheid. Waar ben je als Engelde Royal veilig en kun je rustig een kop thee drinken en met je kinderen spelen zonder de telelenzen van een stel persmuskieten. Dat de familie zich ook zorgen maakt is heel logisch en ik hoop dat ze er een oplossing voor vinden.

  • Erwin De Meyer

    Wat een zottekesspel is me dat zeg. De burgers zullen wel betalen !

  • Flor Peeters

    Dit lijkt meer en meer op een soap waar iedereen een graantje van wil meepikken.