Britse royals en ministers niet (meer) naar WK Rusland

EPA
Leden van de Britse koninklijke familie en Britse ministers blijven thuis tijdens het WK Voetbal dat in juni en juli in Rusland wordt gehouden. Dit kondigde de Britse premier Theresa May woensdag aan, samen met een reeks andere maatregelen, zoals het uitzetten van 23 Russische diplomaten.

Aanleiding voor het besluit van de Britse regering is het vergiftigen van de Russische ex-spion Sergej Skripal en zijn dochter Joelia. Londen denkt dat Rusland achter de poging zit om de voormalige spion te vermoorden. Hij werd zondag samen met zijn dochter bewusteloos op een bank in Salisbury aangetroffen. De twee bleken vergiftigd met een zenuwgas.

May sprak woensdag van Russische staatsagressie. Ze wil onder meer overleg op hoog niveau met Rusland voorlopig opschorten, maar niet alle banden verbreken omdat dit niet in het belang van haar land is.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • eric debanne

  Geen Engelse ploeg naar het WK dus ???

 • Luc Deboosere

  Er zijn andere zorgen dan brood en spelen, gelijk dat ze niet gaan!

 • Julien Buys

  onze royals worden zelf niet meer verwelkomt in canada door trudeau ,veel bla bla weinig boem boem ,net hetzelfde als de rutte ,die ging ook de onderste steen omdraaien en bewijzen brengen ,of de bommen van sadam ,omg

 • Jean Schoups

  Who cares? Er zijn genoeg andere gekken die veel geld willen neertellen voor zo'n corrupt uitgekocht "sportevenement"!