Britse Queen roept op tot eenheid en respect

EPA
De Britse koningin Elizabeth II heeft haar landgenoten opgeroepen tot eenheid en respect voor andermans standpunten. Die boodschap is volgens waarnemers gericht aan de politici die kibbelen over de Britse uittreding uit de Europese Unie, berichten Britse media.

“Terwijl we zoeken naar nieuwe antwoorden in dit moderne tijdperk, geef ik de voorkeur aan beproefde methoden’', zei de 92-jarige vorstin in een toespraak. “Zoals op een positieve manier over elkaar praten, verschillende standpunten respecteren, samenkomen om punten van overeenkomst te zoeken en nooit het grotere geheel uit het oog verliezen.’'

De koningin nam het woord brexit niet letterlijk in de mond. Ze moet zich als staatshoofd politiek neutraal opstellen. Toch denken waarnemers dat Elizabeth de politieke klasse streng toespreekt. “Beëindig brexit-vete, zegt koningin tegen vechtende politici’', kopt de krant The Times. Ook de BBC concludeert dat het gaat om een “boodschap’' van de queen.

De naderende brexit heeft Groot-Brittannië in een diepe politieke crisis gestort. Het Verenigd Koninkrijk verlaat de EU op 29 maart, maar de brexitdeal van premier Theresa May is verworpen door het Britse parlement.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Bouckaert

    Zegt 1 van de rijkste mensen op de wereld

  • Georges Vande Velde

    Respect ? Dergelijk volk heeft geen respect want ze leven niet in deze wereld !

  • Jan Verbeurgt

    Het koningshuis in belgië en de politiekers van diverse pluimage mogen een voorbeeld nemen aan de oude tante uit Engeland.