Britse Queen nodigt iedereen uit op Buckingham Palace (maar je moet wel betalen)

Photo News
Koningin Elizabeth gebruikt de kerstvakantie om wat bij te verdienen. De Queen verblijft namelijk tot minstens 7 februari op het landgoed Sandringham bij Norfolk en gooit in de tussentijd de deuren van Buckingham Palace in Londen tegen betaling open voor het publiek.

Voor het lieve bedrag van 95 euro kan op een aantal dagen een exclusieve rondleiding door de belangrijkste staatsievertrekken van het paleis worden geboekt, zo liet de Royal Collection Trust zaterdag nog eens weten. Op elke vrijdag, zaterdag en zondag zijn er tot en met 3 februari ‘s middags vier tours, die elk plek hebben voor dertig mensen.

Volgende week is de rondleiding de hele week te boeken, dus ook op nieuwjaarsdag. In totaal zijn er tijdens de koninklijke vakantie honderd rondleidingen. Als die allemaal worden volgeboekt, dan verdient de Queen zo’n 285.000 euro, voor aftrek van kosten. Van de champagne bijvoorbeeld die iedere bezoeker krijgt aangeboden, naast een gratis souvenirboek over het paleis.

Buckingham Palace is elk jaar ook tijdens de zomervakanties van de koningin te bezoeken. Dan kan het publiek een vaste route afleggen, en is de toegangsprijs een flink stuk lager, maar dan wel zonder champagne en zonder gids.

De Queen verblijft tot minstens 7 februari op het landgoed Sandringham bij Norfolk en gooit in de tussentijd de deuren van Buckingham Palace in Londen tegen betaling open voor het publiek.
EPA De Queen verblijft tot minstens 7 februari op het landgoed Sandringham bij Norfolk en gooit in de tussentijd de deuren van Buckingham Palace in Londen tegen betaling open voor het publiek.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Axel Van Bellingen

  Schaamteloos!Hun hele geschiedenis op de kap van de mensen geleefd,en nu nog geld vragen ook.

 • jean-pierre rejek

  Een schande hé,al haar bezittingen zijn betaald door de belastingbetaler,en nu nog ééns betalen voor een rondleiding ze schaamt zich voor niets .

 • jean pierre Tibermont

  Nooit genoeg,ik zou me schamen in haar plaats !

 • Loesje Vranken

  Betalend vind ik erover! Algemeen geweten dat ze mega genoeg geld heeft om de mensen gratis binnen te laten.

 • mertens jean

  Schandalig, het Britse koningshuis is 1 van de rijkste ter wereld en dan durft die Queen nog geld vragen voor een bezoekje aan hun eigendommen. Hemeltergend en wraakroepend.