Britse neonazi’s eisen de dood van prins Harry: “Tot ziens, rasverrader”

Prins Harry
Getty/Sonnenkrieg Division Prins Harry
Een organisatie van Britse neonazi’s heeft opgeroepen om prins Harry om het leven te brengen. De groep, die door het leven gaat als de Sonnenkrieg Division, eist zijn dood omdat Harry is getrouwd met Meghan Markle, iemand van ’een gemengd ras’. Dat meldt de BBC, die de zaak onderzocht.

De Britse openbare omroep onderzocht wekenlang de Sonnenkrieg Division. Volgens hen werd de groep van neonazi’s opgericht door ene Andrew Dymock, een 21-jarige Britse universiteitsstudent. Die ontkent echter met klem iets met de zaak te maken te hebben. Ook de 17-jarige Londense Oskar Koczorwoski zou betrokken zijn: hij zou volgens de BBC propaganda voor de groep verspreiden. Hij gaf geen commentaar op de beschuldigingen, maar droeg wel een trui van de Division toen hij uit zijn huis kwam. 

De neonazi’s zouden voortdurend haatdragende boodschappen verstuurd hebben via een online game server. Ze deelden er ook een poster van prins Harry, waarop er een pistool op zijn hoofd gericht staat. Op de voorgrond staat ook een hakenkruis, de achtergrond bestaat uit bloedvlekken. Op de poster staat de tekst ‘See ya later, race traitor’, wat zoveel betekent als “Tot ziens, rasverrader”. 

Atomwaffen Division

De groep extremisten zou een onderdeel zijn van de Amerikaanse Atomwaffen Division. Dat is een vereniging die terrorisme aanmoedigt en omstreden individuen Adolf Hitler en sekteleider Charles Manson verheerlijkt. De leider van de Atomwaffen Division werd in het verleden veroordeeld tot vijf jaar cel. Tijdens een huiszoeking werden toen stoffen gevonden om explosieven mee te fabriceren. 

Deze poster gebruikt de Sonnenkrieg Division om hun boodschap te verspreiden.
Sonnenkrieg Division Deze poster gebruikt de Sonnenkrieg Division om hun boodschap te verspreiden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.