Britse kroonprins Charles: “Ik ga mij nergens mee bemoeien als koning”

EPA
De Britse kroonprins Charles is van plan zich nergens meer mee te bemoeien als hij eenmaal koning is. Charles heeft nu vaak een zeer uitgesproken mening over onderwerpen op het gebied van milieu en architectuur en op het sociale vlak. Dat kan straks niet meer, erkent hij in een interview met de BBC.

Groot-Brittannië heeft net als Nederland een constitutionele monarchie, waarin de vorst neutraal moet zijn en zich niet met politiek mag bezighouden. Op de vraag of hij doorgaat met zijn publieke campagnes als hij de scepter eenmaal van zijn moeder Elizabeth (92) heeft overgenomen, antwoordt Charles dan ook: “Nee hoor, zo stom zal ik niet zijn.” Hij wijst erop dat zijn huidige positie en die van de koning twee heel verschillende dingen zijn.

De Britse kroonprins wordt volgende week zeventig.

AFP8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jaak Pijlers

  Hij mag van geluk spreken dat hij het nog mag worden.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Maar zooneke toch, gij gaat overgeslagen worden. En daar heeft hij angst voor. Daarom dat je nu tussen de lijnen kunt lezen wat hij bedoelt. Laat mij alstublieft Koning worden, ik zal braaf zijn.

 • Joris Claes

  Dan kunde beter afstand doen van de troon. Veuwa zen ze er nog dan?

 • Pieter Martens

  Je moeder is een taaie dame die geeft zich nog niet gewonnen.

 • Marissa Van Oostevelde

  Die zou beter opzij stappen en z'n zoon koning laten worden.