Britse koninklijke familie zet verpleegkundigen in de bloemetjes

Prins Charles en z'n vrouw Camilla.
EPA Prins Charles en z'n vrouw Camilla.
200 jaar na de geboorte van verpleegster Florence Nightingale worden dinsdag verpleegkundigen wereldwijd bedankt voor hun tomeloze inzet en harde werk tijdens de coronacrisis. Op Twitter heeft het Britse koningshuis daarom een filmpje gedeeld waarin diverse familieleden hun dank uitspreken tegenover de zorgmedewerkers.

"Op deze Internationale Dag van de Verpleegkunde willen mijn familie en ik graag het zorgpersoneel in het land en over de hele wereld bedanken”, begint prins Charles zijn boodschap. "Deze uitzonderlijke tijden hebben uitzonderlijke mensen nodig. Dus vanuit de grond van mijn hart: dank jullie wel", vult zijn vrouw Camilla aan.

In de video bedanken verder onder meer prinses Anne, prins William, zijn vrouw Kate en Sophie, de vrouw van prins Edward, verpleegkundigen wereldwijd voor hun inzet. Er wordt ook gebeld met zorgpersoneel in landen als Australië, India, Tanzania en de Bahama's.

De video wordt afgesloten met een laatste dankwoord van prins Charles. "Ontzettend bedankt voor de ijver en de moed die jullie getoond hebben.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Ludwig Van Hee

    Zouden beter een deel van hun fortuin afstaan aan gezondheidswerkers.