Britse koningin Elizabeth wordt vandaag 93

Photo News
De Britse koningin Elizabeth II wordt vandaag 93. Ze viert haar verjaardag zoals gewoonlijk in familiekring, onder meer met haar 97-jarige man prins Philip. De officiële viering is voor juni. Britse vorsten vieren al sinds de 18de eeuw officieel hun verjaardag met een parade in de zomer.

De Queen zal ter gelegenheid van Pasen vandaag wel een kerkdienst bijwonen in de Sint-Georgekapel in het paleis van Windsor. Dat in haar functie van hoofd van de Anglicaanse Kerk.

Kanonschoten

Door het paasfeest zullen er volgens plaatselijke media dit jaar geen 21 kanonschoten afgeschoten worden in Windsor ter ere van de jarige vorstin. Dat eerbetoon is naar maandag verplaatst.


In Londen wordt tijdens de paasdagen, met saluutschoten en muziek, ook stilgestaan bij de verjaardag van Elizabeth II, de langst regerende Britse vorst.

Mogelijk kan de vorstin zeer binnenkort haar achtste achterkleinkind tot een van haar buren rekenen. Prins Harry en zijn hoogzwangere vrouw Meghan zijn net vanuit Londen naar Windsor verhuisd en wonen nu op nog geen kilometer afstand, in het landhuis Frogmore Cottage. Meghan brengt volgens Britse media uiterlijk begin mei haar eerste kind ter wereld.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Janin Vandermaelen

  Queen of niet. Een gans leven bediend of niet : je moet gewoon geluk hebben wat je gezondheid betreft..

 • dirk rombaut

  proficiat!

 • leen hanssens

  Mijn beste wensen majesteit.

 • Antonio Rinaldi

  Iedereen word 93 jaar als men zo een rijkeluizen leven kan leiden.

 • Gerd Peeters

  Happy birthday, your majesty.