Britse hofhouding is jaloers op kledingadviseur van Queen Elizabeth

BSRagency BSR Agency
De kledingadviseur van koningin Elizabeth geniet zoveel vertrouwen dat ze uit de biecht mocht klappen. Angela Kelly kreeg de toestemming om het boek ‘The Other Side of the Coin’ uit te brengen. De 61-jarige is als geen ander in staat om uit het hof te klappen omdat ze al een kwarteeuw kledingadviseur en vertrouweling van de vorstin is.

Als opwarmertje voor de hervatting van de serie ‘The Crown’, over het leven aan het Britse hof, kan de controverse dienen die is ontstaan binnen de hofhouding. De oorzaak? De publicatie van ‘The Other Side of the Coin’, een boek waarin Angela Kelly de Britten bijpraat over Elizabeth Windsor, die even beroemd als onbekend is. Angela vertelt onder meer over de spannende dagen in de aanloop naar Ladies Day op de paardenraces van Ascot, wanneer er alles aan wordt gedaan om te voorkomen dat de kleur uitlekt van de kleren die de koningin zal dragen. Gokkers hebben daar immers tonnen op gezet. Ze openbaart ook de reden dat Elizabeth felle kleuren draagt. “Ik moet worden gezien om te worden geloofd”, is haar credo. Geel is Elizabeths lievelingskleur, dit tot afgrijzen van Charles.

De band tussen de vorstin en de katholieke dokwerkersdochter begon in Berlijn, waar Kelly op de ambassade werkte. Na een overnachting aldaar vroeg de koningin deze diplomate wie de volgende gast was. Kelly weigerde dat te zeggen, omdat ze dat niet mocht. Enkele weken later werkte ze op Buckingham Palace. Een typerende onthulling betreft de openingsceremonie van de Olympische Spelen. De koningin vond de 007-scène waarin ze mocht spelen zo leuk dat ze per se ook iets wilde zeggen. Good evening, Mr Bond”, werd haar tekst.

Dat de koningin toestemming heeft gegeven voor publicatie, toont hoe goed de twee bevriend zijn. Het voorrecht heeft, zo meldden Engelse kranten, echter ook voor scheve ogen gezorgd bij andere leden van de hofhouding, die hun relatief bescheiden pensioenen niet mogen aanvullen met memoires.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.