Beveiliging Kensington Palace onder de loep: “Veroordeelde man kon tot bij de kinderen van William komen”

Kate en haar zoontje.
Photo News Kate en haar zoontje.
De beveiliging van Kensington Palace, waar prins William, zijn vrouw Catherine en hun drie kinderen wonen, wordt onder de loep genomen. De Britse krant The Sun heeft het paleis getipt dat een veroordeelde crimineel op slechts een paar meter afstand van de kinderen heeft weten te komen.

De 40-jarige man in kwestie werkt als chauffeur en heeft op 14 juli meubels afgeleverd bij het paleis. Hij zou later tegen zijn vrienden hebben opgeschept dat hij prins George, prinses Charlotte en de kleine prins Louis op de binnenplaats heeft gezien en hebben gezegd hoe leuk de toekomstige koning George is. Hij zou zijn gegroet door de drie kinderen die met hun nanny buiten waren.

De meubelbezorger werd volgens de tabloid in 2008 veroordeeld tot zeven jaar cel voor deelname aan een gewapende overval met mishandeling. Het slachtoffer werd vastgebonden, met een mes in zijn been gestoken en er werd kokend water over zijn rug gegoten.

Tweede kans

Volgens bronnen van de krant vindt prins William dat iedereen een tweede kans verdient, maar is hij wel bezorgd dat een veroordeelde zo dicht in de buurt van zijn kinderen heeft kunnen komen.

Het is het tweede incident met beveiliging in korte tijd. Op 10 juli werd een man aangehouden die over het hek van Buckingham Palace was geklommen terwijl koningin Elizabeth in het paleis lag te slapen. Volgens de politie ging het niet om een terreurdaad en was de man ongewapend.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.