Bemiddelingspoging tussen Delphine Boël en koning Albert in 2013 mislukt: “Verzegelde handgeschreven brief met erkenning is te vaag”

Delphine Boël en Koning Albert II. Boël weigerde een minnelijke schikking met Albert II voor ze in 2013 naar de rechter stapte.
RV Delphine Boël en Koning Albert II. Boël weigerde een minnelijke schikking met Albert II voor ze in 2013 naar de rechter stapte.
Enkele weken voor ze het juridische pad insloeg, weigerde Delphine Boël een minnelijke oplossing met Albert II. Dat melden Le Soir en Sudpresse vandaag. De bemiddeling voorzag in een verzegelde brief waarin Albert II erkende dat zij zijn dochter was, maar de brief mocht pas na de dood van de koning worden geopend.

In 2013 waren er gesprekken tussen de toenmalige advocaat van Delphine Boël, gespecialiseerd in familierecht en erfrecht, en het koningshuis. De bedoeling was om de band tussen Delphine en Albert te bekrachtigen, zonder noodzakelijkerwijze over te gaan tot een officiële erkenning. 

Albert II was akkoord dat de besprekingen zouden worden voortgezet, aldus de kranten. Maar Delphine Boël maakte zelf een einde aan de bemiddelingspoging.

Handgeschreven brief van Albert II

De idee was dat er een handgeschreven brief van Albert II zou komen, waarin hij erkende dat Delphine zijn dochter was. De brief mocht pas worden geopend na de dood van Albert II. Het document zou als erkenning van identiteit hebben gediend, evenwel zonder juridische gevolgen voor de burgerlijke staat.

Delphine Boël geeft toe dat ze deze oplossing geweigerd heeft, omdat ze "te vaag was en geen garantie voor de toekomst gaf", aldus haar advocaat Marc Uyttendaele.

Bekijk ook: “Delphine Boël vs. koning Albert: drie vragen beantwoord”.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dirk Van Den Bossche

  Een verzegelde brief, pas te openen na zijn dood ? En dan open doen en niets in staan zeker.

 • Danny Damiaens

  Ze heeft geen geld nodig,hare eerste vader heeft meer geld dan alberto.

 • Christine Laevers

  Dat Albert voorbeeld neemt aan François Mitterand, ooit president van Frankrijk. Die erkende zijn dochter wel en al heel vroeg met vele bezoeken en toen de pers er achter kwam zei hij : "Et alors." Ook op de begrafenis was ze er bij en niet ergens achteraan! Wat is een ex koning uiteindelijk waard als hij niet volwassen is of beperkt van geest is ???

 • robrecht Peeters

  hypocriet tot in de kist...….

 • Freddy De Vos

  Hoelang is die zaak al bezig? Zegt veel over onze rechtbank!