Belgisch vorstenpaar plechtig ontvangen in Lissabon

Koning Filip en koningin Mathilde zijn vandaag, op de eerste dag van hun staatsbezoek aan Portugal, in het presidentieel paleis in Lissabon plechtig ontvangen door president Marcelo Rebelo de Sousa.

De president onderstreepte bij die gelegenheid de historische banden tussen Portugal en het Belgische koningshuis, die al teruggaan tot 1184. Voorts werd ook aandacht besteed aan de zowat 65.000 Portugezen die in België wonen.

Daarna werd het Belgische vorstenpaar ook ontvangen in het stadhuis van Lissabon. Daar overhandigde burgemeester Fernando Medina hen symbolisch de sleutels van de hoofdstad. Filip en Mathilde maakten tot slot nog een korte tramrit door de historische wijken van Lissabon. 

De eerste dag van het driedaagse staatsbezoek wordt vanavond afgesloten met een staatsbanket.

BELGA
BELGA
Photo News
-
Photo News -3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Steven Van Nieuwenberg

    De heren Valcke en Van Laer hebben duidelijk geen benul wat de waarde en gewicht is van een koninklijk staatsbezoek. U moet eens meegaan op die 'vakantie'.

  • Billy Valcke

    Levenslang op vakantie...en nog betaald worden ook.en overal alles verniet.

  • william vanlaer

    Snoepjesreis....we werken.