Belgisch hof trakteert op nieuwe foto's ter ere van vijfjarig koningschap

Nieuwe foto's van het koninklijke gezin.
Twitter Nieuwe foto's van het koninklijke gezin.
Het Belgische Koninklijk Huis heeft vier nieuwe foto's gepubliceerd van koning Filip, koningin Mathilde en hun vier kinderen. De beelden zijn gemaakt ter gelegenheid van het vijfjarige koningschap van Filip.

Tussen de foto's zit een staatsieportret van de koning in officiële kledij en portretten van Filip en Mathilde en Filip en zijn oudste dochter, de 16-jarige prinses Elisabeth. Ook is er een informelere foto waarop het hele koninklijk gezin hand in hand door de paleistuin loopt.

De laatste foto lijkt enigszins geïnspireerd op de foto van het Nederlandse koninklijk gezin dat in maart al lopend door het Koninklijk Paleis werd gefotografeerd door Erwin Olaf.

De 58-jarige koning Filip zit zaterdag precies vijf jaar op de troon. Hij volgde zijn vader, koning Albert, op.
38 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eddy DESMET

  Al mijn sympathie voor een Vorstenpaar dat zich distantieert van geruzie en van het schofferen van mensen en / of instellingen. Stel u heel even voor dat Bart De Wever de macht in handen had. Ik mag er niet aan denken in wat voor een dictatuur we zouden belanden. Leve België ! Leve ons Vorstenpaar !

 • Koenraad Cornelis

  Prachtige foto’s!

 • Andre Vanwaeyenberghe

  Lap, trakteren met ons geld

 • Dorethe Disveld

  Justine Smets Amalia krijgt vanaf haar 18de verjaardag € 1.000.000 per jaar.

 • geert calu

  tenminste een koning en familie om fier op te zijn