Auteur omschrijft Kate als WAG van Britse koningshuis

PHOTO_NEWS
Kate Middleton mag dan wel heel geliefd zijn in Groot-Brittannië, voor de tweede keer dit jaar ontlokt ze kritiek van een schrijfster. Nadat Hilary Mantel haar als een "paspop" met een "plastic glimlach" omschreef, stelt Joan Smith dat Kate eigenlijk de WAG van het Britse koningshuis is.

De Britse 'Queen WAG', dat is de term die Smith in een hoofdstuk van haar nieuwe boek 'The Public Woman to Kate' gebruikt. Smith is een activiste voor mensenrechten, die een toetreding tot de Orde van het Britse Rijk (MBE) weigerde. "Op haar dertigste heeft de Hertogin van Cambridge sinds ze de universiteit verliet, niets gedaan behalve een ondersteunende rol voor haar vriend te spelen, met hem te trouwen in een groteske ceremonie en zwanger te raken."

"Ze heeft nooit een eigen identiteit of inkomen gehad - zelfs haar kleren werden door haar schoonvader betaald - en ze leek er ook geen behoefte aan te hebben", stelt Smith. "Zonder ambitie, oncontroversieel en flauw, Kate Middleton ontpopte zich tot Queen WAG." WAG (Wives And Girlfriends) is oorspronkelijk een omschrijving voor de vrouwen van bekende sportfiguren, die vooral omwille van hun uiterlijk uitblinken en soms haast even bekend worden als manlief.

Smith stelt verder dat Kate beroemd is geworden voor haar bereidheid om de meeste traditionele vrouwenrol van allemaal te spelen: wachten op een echtgenoot, trouwen en niet lang daarna zwanger worden.

PHOTO_NEWS