Amerikaanse advocaten vragen prins Andrew om samen te werken met onderzoekers in zaak-Epstein

Prins Andrew
Photo News Prins Andrew
De Amerikaanse advocaten van vermoedelijke slachtoffers van overleden financier Jeffrey Epstein hebben de Britse prins Andrew (59) donderdag dringend verzocht samen te werken met onderzoekers. Volgens hen was de prins “gewoonweg niet geloofwaardig” tijdens een interview over zijn relatie met de zedendelinquent.

De 59-jarige Andrew kondigde woensdag aan dat zijn moeder, koningin Elisabeth II, het plan om zijn publieke activiteiten voor de nabije toekomst stop te zetten had goedgekeurd. Naar eigen zeggen was hij indien nodig bereid ordehandhavingsautoriteiten te helpen in hun onderzoek.

“Ik werk al maanden met mijn vijf cliënten die het slachtoffer waren van Epstein”, tweet Amerikaans advocate Lisa Bloom. “Prins Andrew was gewoonweg niet geloofwaardig in zijn interview.” Andrew kreeg sterke kritiek voor een rampzalig interview met BBC zaterdagavond waarin hij sprak over zijn banden met Epstein en over beschuldigingen van een Amerikaanse vrouw die op zeventienjarige leeftijd verplicht zou zijn seks te hebben met de prins.

“Hijzelf en zijn personeel moeten meewerken aan alle onderzoeken, opdagen bij burgerlijke getuigenverklaringen en rechtszaken, en alle documenten voorleggen”, aldus Bloom. Gloria Allred, een advocate die andere slachtoffers vertegenwoordigt, stelde dat zowel strafrechtelijke als burgerlijke wegen bewandeld kunnen worden als Andrew niet instemt met een ondervraging door Amerikaanse onderzoekers.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • oswald billiet

    Hoe hoog je ook staat, hoe dommer sommige beslissingen kunnen zijn. Had de prins nu op dat beruchte interview gewoon toegegeven dat hij die relatie heeft gehad en dat de rest zo was, dan zou de heisa nu veel minder zijn. President Clinton had hem nu zeker goede raad kunnen geven en president Mitterand nog betere. Zoiets van: so what, in de plaats van , et alors !

  • robrecht Peeters

    als hij durft één voet op VS bodem zetten draaien ze hem binnen vraag het maar aan Polanski die ligt goed bij de intellectuele politiek correcte elite zoals deze van de VRT Canvas die verleden week nog een film van hem programmeerden.