Albert en Paola bezoeken Oostende

Koning Albert en Evi Hanssen
Medialaan Koning Albert en Evi Hanssen
Het gepensioneerde Belgische vorstenpaar heeft woensdag een bezoek gebracht aan de 'koningin van de badplaatsen', Oostende. Koning Albert en koningin Paola kwamen voor de kunsttentoonstelling Het Vlot, Kunst is (niet) eenzaam. Van de curatoren Jan Fabre en Joanne de Vos kreeg het vorstenpaar een rondleiding. Daarnaast brachten ze ook een bezoek aan het Overkop-huis.

Zo ging het gezelschap naar de Venetiaanse Gaanderijen, de waterplas voor het Kursaal van het casino van Oostende, het schip de Mercator en de Dominicanenkerk, waar onder meer werken van Michaël Borremans, Luc Tuymans en Michael Fliri te zien zijn. Koningin Paola heeft al jaren een goede band met kunstenaar Jan Fabre, die voor haar in het Koninklijk Paleis in Brussel het plafond van een zaal bekleedde met de kleurige schildjes van anderhalf miljoen kevers.

Na het kunstzinnige uitstapje werd in de Royal North Sea Yacht Club de lunch gebruikt. Vervolgens bezochten Albert en Paola in Oostende het 'OverKop'-kuis, waar Rode Neuzen Dag-ambassadrice Evi Hanssen hen ontving. Het koninklijk paar maakte er kennis met enkele jongeren en kreeg meer informatie over de kracht van 'OverKop' aan de hand van een panelgesprek, gemodereerd door Evi Hanssen.

In Vlaanderen zijn er nu vijf OverKop-huizen geopend, dankzij de ingezamelde 4.103.677 euro van Rode Neuzen Dag: in Oostende, Genk, Mechelen, Tienen en Gent. De OverKop-huizen werken samen met een multidisciplinair team van ervaren jongerenwerkers, psychologen en sterke partners uit de gezondheidszorg. Op die manier verzekert OverKop dat elke gestelde vraag van de jongere gehoord en opgevolgd wordt.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • eric debanne

    Och arme ! Oostende ooit de mooiste badstad geweest ! Nu niet meer

  • Erik Desloover

    Oostende is niet meer koningin der badsteden!