Advocaat koning Albert reageert voor het eerst: “Hij verzet zich niet tegen DNA-test”

Koning Albert II
epa Koning Albert II
Alain Berenboom, de advocaat van koning Albert, kan nog niet zeggen of zijn cliënt DNA laat afnemen. Maar hij laat in een eerste reactie aan onze krant weten dat de koning zich niet verzet tegen een DNA-test.

“Koning Albert verzet zich niet tegen een DNA-test. Hij heeft dat nooit gedaan. Hij vindt alleen dat zo’n test geen zin heeft zolang Jacques Boël de (juridische) vader is van Delphine”, zegt Berenboom. “Eerst moet die band verbroken worden door een gerechtelijke uitspraak. Ik heb de koning nog niet gesproken. Ik ga dit arrest volgende week met hem bespreken, want hij is nu nog in het buitenland, en dan zullen we bekijken wat onze volgende stap is. Het is een hypothese, maar het zou me niet verwonderen dat hij zou overwegen om de test af te leggen, nu het hof van beroep hem daartoe verplicht. Het is wel zo dat het resultaat van de test geheim moet blijven tot de procedure voor het hof van Cassatie afgelopen is.”  
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Lois

  Zeer simpel als je scheef poe.t moet je de gevolgen dragen koning of niet. Hij die het voorbeeld moet geven gedraagd zich zeer zielig en vals.

 • Jan Verstrepen

  Biologische vader is iets maar als iemand al een vader heeft die je opgevoed, aanvaard en waarvan je de naam draagt heb je je biologische vader niet nodig en kan die je vader niet zijn. Een privé aangelegenheid breed uitgesmeerd in de media, de koning heeft recht op een persoonlijk leven en dit is helaas een show.

 • eric maier

  Armand Pien zei het destijds in zijn weerberichten - De vorst houd aan. Hij bedoelde dus Albert. Kijk naar Astrid en Filip. Je kan er niet naast kijken dat dat broer en zuster zijn. 1 op een miljard dat dat niet is. En Albert was vroeger gekend als een Bon Vivant, wat Paola wel vaker in de gordijnen joeg. Dat is geen geheim.

 • Ronny Martin

  Boël heeft er ook geen zaken mee? De (ex-)koning mag doen wat hij wil? Volgens zijn advokaat is hij er niet tegen dus waarom doet hij het dan gewoon niet? Geen sympathie hebben voor die bende nutteloze profiteurs!

 • gustaaf Van Bever

  Alé kom man, het heeft nu lang genoeg cinema geweest....ben jij de vader? Erken je dochter en geef ze een knuffel...en haar recht !!! Wie kan xxx moet ook kunnen zingen !!