Actrice Emma Thompson probeerde prins William te kussen

Emma Thompson werd door de prins benoemd tot dame-commandeur van het Britse Rijk.
AP Emma Thompson werd door de prins benoemd tot dame-commandeur van het Britse Rijk.
Emma Thompson (59) werd gisteren benoemd tot dame-commandeur van het Britse Rijk. Op de plechtigheid vroeg ze prins William of ze hem mocht kussen. “Niet doen”, klonk het.

De ‘Nanny McPhee’-actrice werd door de prins zelf benoemd tot dame-commandeur, de op één na belangrijkste rang binnen de Orde van het Britse Rijk. Door die titel wordt een persoon ook automatisch verheven tot adeldom. 

Ze maakte van de plechtigheid ook gebruik om een politiek statement te maken. Op haar jasje hing een pin met de tekst ‘equal pay’, waarmee ze vrouwen steunt die minder betaald worden voor hetzelfde werk als hun mannelijke collega’s. Al was het vooral haar adoratie voor de prins die met alle aandacht ging lopen. “Ik hou van prins William”, liet de actrice, die witte sneakers droeg onder haar kostuum, zich na de ceremonie ontvallen. 

“Ik ken William al van toen hij nog een kind was, tijdens de plechtigheid zaten we voortdurend naar elkaar te grinniken. ‘Ik mag je niet kussen, zeker?’, vroeg ik”, aldus Emma. “Nee, niet doen", klonk het. Dat zou namelijk een inbreuk zijn op het protocol. Ook voor Emma, die een goede band heeft met de prins en zijn familie. 

De actrice schreef zelfs brieven naar Williams vader, prins Charles ten tijde van zijn huwelijkscrisis met prinses Diana. “Ik kreeg soms berichten van de jongens die voor hem zorgden: ‘Zou je een briefje kunnen schrijven, want hij voelt zich niet zo goed’, dus probeerde ik grappige brieven te schrijven. We houden echt al lang contact.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.