Actief lid van de koninklijke familie of niet: “Harry en Meghan zullen wel degelijk staatsbeveiliging krijgen”

Harry en Meghan zullen wel degelijk staatsbeveiliging krijgen, denk advocaat Mark Stephens.
Photo News Harry en Meghan zullen wel degelijk staatsbeveiliging krijgen, denk advocaat Mark Stephens.
Prins Harry (35) en Meghan Markle (38) mogen dan het koninklijke leven achter zich willen laten, toch zullen ze net zo goed beveiligd worden als elk ander lid van de koninklijke familie. “Actief of niet.” Dat zegt advocaat Mark Stephens in het magazine People. 

Volgens advocaat Mark Stephens zullen Harry en Meghan nog steeds kunnen rekenen op staatsbeveiliging - of ze nu actief lid zijn van de koninklijke familie of niet. “Neem nu de Nederlandse koninklijke familie", haalt Stephens aan. “Een deel van hen werkt - de koning is bijvoorbeeld piloot - maar ze hebben nog steeds diplomatieke immuniteit omdat ze lid zijn van de koninklijke familie. Hetzelfde geldt in het Midden-Oosten - Saoedi-Arabië of Koeweit of de Verenigde Arabische Emiraten. Het is dus perfect normaal. Er zijn geen uitzonderingen voor Harry en Meghan.”

Aangezien Harry op een dag zowel de zoon als de broer van de koning van Engeland zal worden, is beveiliging voor hem en zijn familie cruciaal, vindt Stephens. “Als ze door de Canadese of Britse veiligheidsdiensten worden beschermd, dan hebben ze ook toegang tot de inlichtingendienst die daarbij hoort. Wanneer je een privéfirma in dienst neemt, heb je dat niet, ook al is dat nodig om een effectieve bescherming te kunnen bieden.”

“Dus uiteraard gaan ze die staatsbeveiliging wel krijgen, hoezeer mensen die bezorgd zijn over wie dat gaat betalen, ook klagen. Het wordt nu betaald en dat zal niet veranderen omdat ze een stapje terug doen.” En Stephens heeft ook een vermoeden wie uiteindelijk de rekeningen zal moeten vergoeden: de Britse belastingbetaler. “We betalen voor de veiligheid van voormalige politici, dus is het erg redelijk dat een levenslang lid van de koninklijke familie ook beveiligd wordt. En ik heb het vermoeden dat de Britse overheid het daarmee eens zal zijn.” Het zal een opluchting zijn voor de Canadese bevolking, die onlangs een petitie met maar liefst 80.000 handtekeningen indiende om te vermijden dat zij de rekening zouden moeten betalen. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • WILLY ZACHEL

  Het is geen kwestie van willen zelf betalen of niet zelf betalen daar hebben zij zelf helemaal niets over te zeggen ? Zo zit het systeem nu eenmaal in mekaar en daar kan niemand iets aan veranderen ? Alle oud presidenten en vice presidenten worden ook 24/24 bewaakt waar ook ter wereld ! Of ze dat nu leuk vinden of niet toch is het zo ? En of ze nu in Canada wonen of in China ze zullen altijd bewaakt worden door de staats veiligheid diensten willen of niet !

 • Henri Savelkoul

  Zij willen financieel toch onafhankelijk zijn dat ze dan ook maar zelf betalen

 • Jules Vermeers

  Als ze dat zelf betalen moet dat geen probleem zijn.

 • robrecht Peeters

  gelet op haar filmverleden met nogal wat stomende erotische scenes goed nieuws voor Harry daar hij nu op beide oren kan slapen.....maar hij blijft toch best waakzaam eens ervan geproefd....