15 jaar cel voor schoonmaakster na stelen 36 peperdure horloges koning Marokko

Koning Mohammed VI van Marokko.
AFP Koning Mohammed VI van Marokko.
Een rechtbank in Rabat heeft vijftien mensen veroordeeld tot gevangenisstraffen van vier tot vijftien jaar, omdat zij hebben meegewerkt aan de diefstal van horloges van de Marokkaanse koning. De hoofdverdachte was een 46-jarige schoonmaakster die in een van de paleizen van Mohammed VI werkte. Zij kreeg vijftien jaar.

De vrouw was beschuldigd van het stelen van 36 luxehorloges, die ze omsmolt om de grondstof te verkopen aan winkels gespecialiseerd in goudhandel. De veertien anderen, allemaal mannen, waren detailhandelaars en tussenpersonen.

Eind 2019 werd de groep gearresteerd voor “diefstal” en “het vormen van een criminele bende”. In de rechtbank zeiden ze dat ze de oorsprong van de horloges niet kenden.

Koning Mohammed VI werd in 2014 door tijdschrift Forbes gerangschikt als een van de rijkste personen ter wereld, met een geschat fortuin van meer dan 2,5 miljard dollar. Hij staat bekend als een liefhebber van horloges. Zo bezit hij naar verluidt een uurwerk van witgoud ingelegd met diamanten met een waarde van een miljoen euro.  De 56-jarige vorst bezit naast dure horloges ook een grote collectie luxeauto's, waardevolle schilderijen en jachten.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ronny Van de Wal

  Bjorn Augustijnen en wim CLAES: Ik mag toch hopen dat jullie hier een beetje sarcastisch zijn? Die koning heeft er zeker heel hard voor gewerkt neem ik aan.... Natuurlijk had die dame niet moeten gaan stelen want van andermans goed blijf je af.Zelfs als die zijn eigen volk besteelt.

 • Toran Korshnah

  Je smelt horloges om, en de handelaar weet niet waar de horloges vandaan kwamen? Als je weet wat zo een horloge kost, dan is omsmelten een serieuze waardevermindering.

 • Mario Lopez

  30 jaar!! Afblijven van iemand anders bezittingen!

 • wim CLAES

  ik kan dat begrijpen, iet waar ge zo hard voor gewerkt hebben en dan stelen ze dat.

 • Bjorn Augustijnen

  Rijk zijn is geweldig en ik zou zelf ook niks afgeven want ik heb er zelf voor moeten werken