"Prins Charles wilde Diana voor het altaar afwijzen"

Tot op hun trouwdag hadden zowel Charles als Diana grote twijfels over hun huwelijk.
PHOTO_NEWS Tot op hun trouwdag hadden zowel Charles als Diana grote twijfels over hun huwelijk.
Volgens een nieuwe biografie wilde prins Charles zijn Diana voor altaar de bons geven. De twijfel over de relatie was ook bij Diana zelf groot, zo staat te lezen in een nieuwe biografie over prins Charles.

'Charles: Heart Of A King' werpt een nieuw licht op de geestesgesteldheid van Charles in de dagen voor zijn huwelijk. Auteur Catherine Mayer, journaliste voor Time magazine, schrijft dat prins Charles één van zijn naaste medewerkers toevertrouwde dat hij "niet wilde doorgaan met het huwelijk". Hij zei dat hij wanhopig was en dat Diana toch niet "het vrolijke plattelandsmeisje" was waarvoor hij haar hield.

"Dit is zo fout"

Ook prinses Diana had grote twijfels over haar huwelijk met Charles. Zij verklaarde tegen haar biograaf Andrew Morton dat ze vlak voor haar trouw naar haar zus stapte en zei: "Ik kan niet trouwen met hem, dit is zo fout".

Catherine Mayer wordt er door het Britse koningshuis van beschuldigd dat ze de toegang die ze tot de vertrouwelingen van prins Charles had overdrijft. Volgens een paleismedewerker had ze met hem een conversatie die slechts negen minuten duurde, zo stelt The Mirror.

Tegenover de BBC verklaarde Mayer gisteren: "Ik kreeg hulp van Clarence House (de Londense residentie van prins Charles, red.) zodat ik kon praten met zijn vrienden en intimi".

Koningsschap als gevangenisstraf

Mayer schreef ook een coverartikel voor Time, dat haar boek in afleveringen publiceert. Daarin stelt ze dat een vertrouweling van prins Charles haar zei dat Charles het koningsschap als "een gevangenisstraf" zou ervaren. Clarence House haastte zich om dat te ontkennen.