“Prins Andrew werkt niet mee aan Amerikaans Epstein-onderzoek”

Prins Andrew
AFP Prins Andrew
De Amerikaanse justitie wil graag de Britse prins Andrew horen in de misbruikzaak tegen Jeffrey Epstein (1953-2019), maar de prins geeft niet thuis volgens een officier van justitie in New York. Openbaar aanklager Geoffrey Berman zei dat prins Andrew niet antwoordt en de FBI nog geen enkele medewerking heeft verleend, berichtte de krant The Guardian.

De prins ligt al jaren onder vuur door zijn langdurige vriendschap met de steenrijke Epstein, die inmiddels is overleden. Die werd eerder in Florida tot een gevangenisstraf veroordeeld wegens seksueel misbruik van minderjarige meisjes. Hij werd afgelopen zomer opnieuw door justitie vervolgd, ditmaal in New York wegens zwaardere aanklachten over een pedofiel seksnetwerk dat hij zou runnen.

Epstein pleegde in augustus in een zwaar bewaakte gevangenis in Manhattan zelfmoord.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Emiel Vandeplas

  Overal leven er boven de wet . Ook in België .

 • Gunther Mampaey

  Straffeloosheid alom, blijkbaar kan in die kringen alles.

 • Benny De Keyzer

  Maak een deal: prins Andrew zal meewerken aan het onderzoek als de Amerikanen die vrouw van die diplomaat die daar iemand doodgereden heeft uitlevert aan de Britten.

 • Lucas Vissers

  De doofpot in ! De Queen zal er wel voor zorgen !

 • Joyce Van den Bosch

  Dan heeft hij veel te verbergen.