"Pippa ging jagen met kleinzonen van Albert Frère"

Pippa Middleton, de zus van prinses Kate, hees vorige maand haar veelbesproken derrière in het zadel om deel te nemen aan een jachtpartij in Gerpinnes, in de buurt van Charleroi. De jacht, op het landgoed van Albert Frère, was georganiseerd door diens kleinzonen. Dat stellen drie anonieme bronnen die ook deelnamen aan de jacht die zes everzwijnen en negen herten opleverde, zo melden de kranten van SudPresse. Albert Frère is met zijn fortuin van 2,7 miljard euro de rijkste onzer landgenoten.

William (27) en Cédric (28), de kleinzonen van Frère, mogen blijkbaar graag in het gezelschap van Pippa verkeren. De familie Frère wil de aanwezigheid van de 29-jarige zus van prinses Kate echter niet bevestigen en benadrukt dat "de jacht een privé-aangelegenheid is".

Philippa
Maar drie deelnemers aan de jachtpartij zijn formeel. "Ik schudde haar de hand, maar toen herkende ik haar niet", zegt één van hen. "Daarna plaagde een vriend me: 'Wat, je herkende Pippa niet?'". Een andere bron stelt dat hij niet besefte dat Pippa de zus van Kate Middleton was omdat ze zichzelf had voorgesteld met haar echte voornaam, Philippa.

In kakikleurig joggingpak
Pippa droeg tijdens de jachtpartij naar verluidt een kakikleurig joggingpak. De familie Frère organiseert elk jaar verscheidene jachtpartijen. Die in Gerpinnes wordt georganiseerd door Albert Frères zoon Gerald en zijn kleinzonen William en Cédric.

Ook vrouwen schieten
Aan de jachtpartij op 1 december namen twintig mensen deel. Traditioneel hanteren ook vrouwen een jachtwapen tijdens de jachten van de Frères. Gezien ze zich graag in de jetset begeeft, is het niet verwonderlijk dat Pippa optrekt met de rijkste familie van België, zo luidt het in La Capitale.

Staalbaron Frère
Albert Frère, de zoon van een nagelhandelaar, nam op zijn zeventiende de familiezaak over nadat zijn vader was overleden. Op zijn dertigste begon hij zwaar te investeren in de Belgische staalindustrie. Tegen het eind van de jaren zeventig had hij zowat de hele staalindustrie in de regio Charleroi in zijn bezit. Hij zag de crisis in die sector aankomen en verkocht zijn bedrijven aan de Belgische staat. Met dat geld bouwde hij een investeringsimperium op rond de Zwitserse holding Pargesa, met aandelen in diverse sectoren. In 2002 kreeg hij van koning Albert de titel van baron.

Albert Frère, de zoon van een nagelhandelaar, nam op zijn zeventiende de familiezaak over nadat zijn vader was overleden.
Albert Frère, de zoon van een nagelhandelaar, nam op zijn zeventiende de familiezaak over nadat zijn vader was overleden.