“Koningin Elizabeth annuleert groots verjaardagsfeest prins Andrew”

Prins Andrew
EPA Prins Andrew
Niet alleen moet de geplaagde prins Andrew zijn kantoor in Buckingham Palace verlaten, nu hij uit zijn functies ontheven is, ook zijn zestigste verjaardagsfeestje wordt niet meer gehouden. The Sunday Times onthult dat er plannen waren voor een groots feest in februari, maar die zouden geannuleerd zijn. In de plaats komt er een simpel familiediner.

In hetzelfde artikel wordt bekend gemaakt dat 51 procent van de ondervraagde Britten vindt dat Andrew niet meer aanwezig mag zijn bij koninklijke aangelegenheden. Bij Herdenkingszondag en de verjaardag van Elizabeth zou de prins niet meer op het balkon moeten staan, vindt de meerderheid.

Prins Andrew maakte eerder deze week bekend dat hij zijn publieke functies neerlegt, nadat eerder al meerdere bedrijven afstand namen van de prins en zijn initiatief Pitch@Palace. Aanleiding is het desastreuze tv-interview dat de tweede zoon van koningin Elizabeth gaf op BBC Newsnight. Daarin sprak hij over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein en de aantijgingen van seksueel misbruik waar hij onder gebukt gaat.

Bekijk hier fragmenten uit het bewuste interview:

Bekijk ook: wat met het luxeleven van de dochters van prins Andrew?

Bekijk ook: prins Andrew legt openbare functies neer
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.