"Koning Albert wil erfenis veiligstellen voor Paola"

BELGA
Koning Albert en koningin Paola hebben hun huwelijkscontract gewijzigd. Dat blijkt uit een publicatie in het Belgische Staatsblad. Details worden niet prijsgegeven, maar Het Nieuwsblad denkt dat de koning (80) een deel van zijn erfenis wil veiligstellen voor zijn vrouw (77).

Albert en Paola trouwden in 1959 onder huwelijkse voorwaarden. Zo bleven beider bezittingen gescheiden. Sinds die tijd heeft de koning nogal wat onroerend goed verkregen, onder meer in Frankrijk en in Oostende. Ook heeft het koningspaar een boot die bij aanschaf enkele miljoenen kostte.

Christine Van Roy, assistente familierecht aan de universiteit van Leuven, suggereert dat de koning zijn vrouw wil beschermen. ''Ik kan me voorstellen dat hij bang is voor familieruzies.''

Gemeenschap van goederen
Ze vermoedt dat Albert een deel van zijn bezit of vermogen in een gemeenschap van goederen heeft ondergebracht. ''Hij kan specificeren welke eigendommen absoluut naar Paola moeten gaan. Die maken dan geen deel uit van de nalatenschap maar van de huwelijksovereenkomst.''

Het is niet onwaarschijnlijk dat Albert de wijziging doorgevoerd zou kunnen hebben om te voorkomen dat zijn niet erkende buitenechtelijke dochter Delphine Boël op enig moment toch kan meedelen in zijn erfenis. Delphine stuurt namelijk aan op een vaderschapstest.