"Filip naar feest terwijl Mathilde ging skiën"

Mathilde op haar vorige skireis in het Zwitserse Verbier. Toen mochten er wel foto's gemaakt worden.
belga Mathilde op haar vorige skireis in het Zwitserse Verbier. Toen mochten er wel foto's gemaakt worden.
Koning Filip is vorige week twee dagen later dan zijn ­echtgenote op skivakantie vertrokken, maar het paleis ontkent met klem dat een fotosessie zou zijn afgelast ­omdat de koning op dat moment niet bij zijn gezin was. Een bron beweert dat Filip naar een feest ging op zijn ­buitenverblijf terwijl zijn gezin op reis was.

Vorig jaar organiseerde het paleis nog een fotomoment met het koninklijk gezin in het Zwitserse Verbier, de mondaine skistad waar ze al vele jaren vaste gasten zijn. Maar deze ­vakantie lieten ze zich niet fotograferen. Officiële reden: de terreurdreiging. De buitenwereld mocht absoluut niet ­weten waar het staatshoofd en zijn gezin het krokusverlof doorbrachten. Ook de lokale veiligheidsverantwoordelijken zouden zo'n fotomoment ten stelligste afgeraden hebben.

Tot zover de officiële uitleg. Maar nu blijkt dat de koning niet samen met de rest van zijn gezin naar hun geheime skioord is vertrokken. Mathilde en de kinderen zijn op zaterdag afgereisd. Koning Filip is maandag met een militair vliegtuig vanaf Melsbroek vertrokken. Hij heeft die maandag nog ­enkele koninklijke besluiten getekend. Afgelopen zaterdag is het gezin wel samen met het vliegtuig teruggekeerd op Melsbroek.

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE